Skolecupen i gang

KUUL SPORT: Skolecupen i basketball slår an blant ungdommen. Her et bilde fra kampen mellom Hov ungdomsskole og Tyristrand.

KUUL SPORT: Skolecupen i basketball slår an blant ungdommen. Her et bilde fra kampen mellom Hov ungdomsskole og Tyristrand. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Over 350 spillere fra distriktets skoler skal i aksjon under skolecupen i basketball.

DEL

Startskuddet gikk mandag. Skolecupen i basketball har fått skikkelig rotfeste i skolene. Tomas Johansen i Hønefoss Basketballklubb var strålende fornøyd med påmeldingen av lag, til tross for at det fortsatt mangler noen skoler.

- Ja, vi er fornøyd. Ni barneskoler og sju ungdomsskoler har lag i denne turneringen. Totalt deltar et sted mellom 350 og 400 spillere, forteller Tomas Johansen.

Tre spilledager

Aktiviteten og livet i hallen var upåklagelig den første av tre spilledager i gruppespillet. Sjelden er det så mange tilskuere på tribunen i Ringerikshallen som under gruppespillet i skolecupen i basketball.

- Her er det liv fra morgen til kveld, forsikrer Johansen.

HBBK er med

Skolecupen er en av tre store aktiviteter som Hønefoss Basketballklubb påtar seg. De øvrige er basketskolen i romjulen og SFO-aktiviteten "Let's Play".

- Vi arrangerer årlig basketskole i romjulen. I tillegg har vi påtatt oss å ha ansvaret for basketskole i Skolefritidsordningen. På samtlige aktiviteter er klubbens egne spillere instruktører og dommere, sier Johansen.

Sluttspill

Allerede mandag ble åtte lag klare for sluttspillet, som arrangeres på Veienmarka ungdomsskole like før vinterferieuken. Dag og dato for sluttspillet er ennå ikke helt bestemt, men trolig skal sluttspillet arrangeres i uke sju.

I gutteklassen for barneskoler ble Vik og Helgerud sluttspillklare. Helgerud gikk også videre i jenteklassen, og fikk følge av Eikli.

I ungdomsskoleklassene er Hov og Tyristrand klare for finalespill i både jente- og gutteklassen.

Neste gruppespilldag er førstkommende mandag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags