Tuva (18) skal representere Norge for første gang: – Deilig å få betalt for strevet

ANDREPLASS: Tuva Aas Stræte skjøt meget godt, og tok andreplassen i Sparebank 1 Cup i skiskyting søndag.

ANDREPLASS: Tuva Aas Stræte skjøt meget godt, og tok andreplassen i Sparebank 1 Cup i skiskyting søndag. Foto:

Etter en strålende skiskyttersesong så langt, er det lokale talentet Tuva Aas Stræte belønnet med landslagsplass.

DEL

Det ble klart da Norges Skiskytterforbund annonserte uttaket til junior-VM mandag.

– Det var ikke forventet i det hele tatt. For mange har nok junior-VM vært et mål, men jeg har egentlig ikke sett på det som veldig sannsynlig. Men så har det gått veldig bra i flere uttaksrenn, og da var det kult å få den beskjeden. Jeg har jo drevet med skiskyting lenge, og da er det ekstra deilig å få betalt for strevet, sier Tuva.

18-åringen skal representere Norge under junior-VM i Sveits. Mesterskapet går i Lenzerheide fra 23. januar til 2. februar. Der blir Tuva én av fire norske jenter i ungdomsklassen (17-19 år).

– Det blir stort, og det blir nok litt ekstra nerver. Men jeg tror det blir mest moro, og jeg gleder meg til å få prøve meg på internasjonalt nivå.

LES OGSÅ: Tredjeplasser til Tuva (19) og Sigurd (19) på Lygna

God sesong

Uttaket ble gjort etter at Tuva gjorde et kjempeløp under Norgescupen i Oppdal i helgen. 18-åringen ble nummer to, og har dermed blitt blant de fire beste i tre av vinterens fire nasjonale renn.

– Det er selvfølgelig veldig gøy. Det er dette hun har jobbet mot. Som far blir man selvfølgelig stolt. Jeg er glad for at hun lykkes med det hun prøver på, sier pappa Knut Aas.

– Det som er fint med Tuva er at hun har tatt små steg hele veien. Hun har ikke vært noe barnestjerne, men har løftet seg veldig de to siste årene, etter at hun begynte på NTG Geilo. Det er veldig moro, sier Aas videre.

LES OGSÅ: Livet smilte til Gunn Margit (46). Så rammet tragedien: – Har jobbet hardt for å komme tilbake i vanlige rutiner

Gode resultater

Flere lokale skiskyttere har også hatt en god start på 2020.

Under norgescupen i Oppdal i helgen leverte Sigurd Holemark vinterens andre pallplass i et nasjonalt renn, da han tok andreplassen på søndagens fellesstart.

Stein Aas Stræte ble nummer ni.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken