Gå til sidens hovedinnhold

Siste runde i skolecupen

Artikkelen er over 9 år gammel

- I dag har det vært kjempetrøkk i hallen, sier basketgeneral Svein Roger Eriksen.

Torsdag gikk siste runde av Ringerikes Blads skolecup av stabelen i Ringerikshallen. Gjennom tre torsdager har både barne- og ungdomsskolene i distriktet kjempet hardt om å få en plass i sluttspillet i Ringerikes Blads skolecup.

Trøkk i hallen

Torsdag gikk de siste kampene av stabelen, og hele Ringerikshallen var fylt med entusiastiske tilskuere og ikke minst ivrige og spente spillere. Basketballgeneral Svein Roger Eriksen var fra seg av begeistring over trøkket som var i hallen.

– Det er helt utrolig hvor mye liv de som er her i dag klarer å lage. Både på den første dagen og i dag har det vært et kjempetrøkk i hallen, sier Eriksen.

Pedersen sier han er imponert over alle som stiller opp i skolecupen, og kan fortelle at flere av skolene stiller med svært mange spillere på lagene sine.

- Bare i dag så spilles det 18 kamper her i Ringerikshallen, og jeg synes dette er utrolig morsomt, sier basketballgeneralen.

Jakter sin tredje strake tittel

En av dem som kjempet hardt om en plass i sluttspillet var Helgerud skoles Oda Røhne. Sammen med sine lagvenninner har de vunnet skolecupen for jenter de to siste årene, og det er ikke noe tvil om at Helgerud-jentene jakter sin tredje strake tittel.

– Nå som vi har vunnet skolecupen to år på rad, vil vi selvsagt veldig gjerne ha den tredje også, smiler Oda.

Disse møtes i semifinalene:

Ungdomsskole jenter : Haugsbygd - Tyristrand og Hov - Veienmarka.

Ungdomsskole gutter : Tyristrand - Haugsbygd og Hole - Hov.

Barneskole jenter : Kirkeskolen - Helgerud og Sundvollen - Tyristrand.

Barneskole gutter : Sundvollen - Vik og Helgerud - Hønefoss.

For ungdomsskolene møter nr 1 i puljene nummer 2 i motsatt pulje. For barneskolene er semifinalene trukket. Barneskolene spiller på Veienmarka onsdag 15.februar, mens ungdomsskolene spiller samme sted onsdag 22.februar.