Opseth og Vikersundarrangørene er enige: – Kvinner bør hoppe VM i skiflyging i 2022

GODT HUMØR: Silje Opseth fikk mye oppmerksomhet i helgen etter to sterke renn i Oberstdorf.

GODT HUMØR: Silje Opseth fikk mye oppmerksomhet i helgen etter to sterke renn i Oberstdorf. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag ettermiddag sikret Maren Lundby VM-gull i normalbakken i Seefeld. I 2022 håper hun i likhet med Silje Opseth å få hoppe VM i skiflyging.

DEL

Under vinterens VM i Seefeld får ikke kvinnene hoppe noe annet enn normalbakke. Allerede om to år, i forbindelse med VM i Oberstdorf tyder mye på at de også skal få hoppe storbakke.

Nå vil arrangørene i Vikersund, sammen med Norges Skiforbund, jobbe for å få oppfylle den siste drømmen til Maren Lundby – skiflyging, melder NRK.

Den ferske gullvinneren får støtte av distriktets historiske VM-medaljevinner Silje Opseth.

– Det er jo helt fantastisk! Nivået mellom de beste og de dårligste blir stadig jevnere og det tror jeg er viktig med tanke på utviklingen av kvinnehopp og mulighetene våre til å få hoppe i større bakker. Det er på sin plass at vi får sjansen etter hvert, og jeg er klar til å sette utfor om jeg får sjansen, sier Silje Opseth til Ringerikes Blad.

 LES OGSÅ: Opseth jublet for lagvenninnens VM-gull: – De mest nervepirrende minuttene jeg har hatt i hele mitt liv 

Ingen begrensning

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har endret sitt regelverk. Dermed finnes det ikke lenger noen begrensning for hvilke bakker kvinnene kan hoppe i, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor statskanalen.

– Derfor tror jeg mye vil skje innen fire-fem år, og det hadde vært interessant om Vikersund kunne søke om å få kvinnene inn på VM-programmet til VM i skiflyging i 2022, sier Bråthen.

Onsdagens verdensmester har tidligere uttalt at skiflyging er det råeste hun kan oppleve, og fremdeles drømmer Lundby seg til Vikersund.

– 2022 hadde vært en fin mulighet for å få skiflyging inn i mesterskapssammenheng også for kvinnene, sier Lundby til NRK.

LES OGSÅ: Åpner for å la jentene være med i Raw Air: – Dette høres veldig bra ut 

Får gåsehud

Vikersund har ligget i føringen av kvinnekampen i en årrekke. Tidlig på 2000-tallet fikk både Anette Sagen og Line Jahr være med som prøvehoppere i Vikersundbakken, og de seneste årene har kampen blitt tatt ved en stadig høyere andel kvinner i ledende verv i organisasjonskomiteen.

– Å få kvinnene med under VM i 2022 ville vært veldig stort for mange. Vi skal jobbe sammen med Skiforbundet for å få dette til, og vi er klare for å sende en søknad. Det skal ikke stå på Vikersund, sier generalsekretær Tone Kjemperud Kristiansen til NRK.

(Saken fortsetter under bildet)

JUBLER: Generalsekretær Tone Kjemperud Kristiansen jubler over tanken om å få kvinnene med til VM i skiflyging i 2022.

JUBLER: Generalsekretær Tone Kjemperud Kristiansen jubler over tanken om å få kvinnene med til VM i skiflyging i 2022. Foto:

Allerede neste sesong håper Kristiansen at kvinnene er med også i superfinalen av Raw Air.

– Jeg for nesten gåsehud bare av tanken på kvinner i skiflygingsbakken, sier Kjemperud Kristiansen.

LES OGSÅ: Nå er du historisk, Silje!

Verdenscup først

Bertil Pålsrud, som er Norges representant i hoppkomiteen i FIS, forteller at stemningen for kvinner i skiflygingsbakken har snudd markant det siste året.

– For bare ett år siden var det skepsis mot flere storbakkerenn i verdenscupen for kvinner. Den er så godt som forsvunnet. Når det gjelder skiflyging er det litt for tidlig å si, men det viktigste er at Skiforbundet og Vikersund søker, sier han.

Samtidig tror han det er viktig å få skiflyging for kvinner på verdenscupprogrammet, før man snakker om VM.

– Det må eventuelt bli vedtatt på kongressen neste år. så timingen kan være krevende for å få det inn på VM-programmet. Jeg tror verdenscupprogrammet er avgjørende for en eventuell VM-søknad, sier Pålsrud til NRK.

LES OGSÅ: Endelig er bakken godkjent 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags