Jacobsens råd til Opseth (17): – Ta med deg all mesterskapserfaring du kan

MEKTIG IMPONERT: Anders Jacobsen er mektig imponert over det Silje Opseth har fått til. Nå gir den tidligere topputøveren råd til den distriktets nye hopp-talent.

MEKTIG IMPONERT: Anders Jacobsen er mektig imponert over det Silje Opseth har fått til. Nå gir den tidligere topputøveren råd til den distriktets nye hopp-talent. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hoppukevinner Anders Jacobsen er mektig imponert over Silje Opseth. 17-åringen kan få plass i mikskonkurransen, tror den tidligere storhopperen.

DEL

Opseth, som VM-debuterte torsdag, tok seg lett videre fra kvalifiseringen. Allerede i kveld er det alvor i jentenes normalbakkerenn.

– Silje har hatt en veldig fin utvikling de siste ukene. Hun hopper veldig bra på ski, løser tingene teknisk veldig fint, men mangler fortsatt litt kraft for å henge med de aller beste. Det er kanskje ikke det hun skal heller. Hun er bare 17-åring, men likevel klar for et renn i et verdensmesterskap, sier NRK-ekspert Jacobsen.

– Og nå kan hun kapre plassen i mikskonkurransen. Hun kniver med Anniken Mork. Det har hun absolutt muligheten til. Silje er en spennende jente, som har mye mer inne enn hun har vist hittil, sier den tidligere Ringkollen-hopperen.

Trenger forbilder

Det er bare et langt skiflygingshopp fra Hønefoss, hvor Jacobsen kommer fra, og til Hole hvor Opseth har vokst opp.

– Det er klart nervene vil være der. De var jo der også i kvalifiseringen. Vi intervjuet henne på sletta og hun sa hun var veldig nervøs på toppen. Det blir ikke bedre i rennet, så ærlig skal jeg som tidligere hopper være, sier Jacobsen til NTB.

– Det handler om å bruke nervøsiteten til noe positiv. Hun har heller ikke så mye konkurranseerfaring heller. Potensialet til å komme seg med i finaleomgangen i morgen er absolutt til stede, mener den tidligere hoppukevinneren.

Etter en sesong der Maren Lundby nesten har vært alene på det norske kartet i damehoppingen, skal plutselig tre jenter i aksjon i Lahti fredag kveld.

Jacobsen sier jentenes vei til respekt og anerkjennelse i hoppbakken ikke har vært lett.

– Det har ikke vært plankekjøring for damehopp. Det har vært mye politisk motstand og gnisninger. Det er tatt tak. De har ikke hatt verdenscup så lenge heller. Du trenger noen forbilder som du ser på skjermen før du får opp bredden. Da får du noen å strekke deg etter. Det har vi ikke hatt, sier Jacobsen.

OL-håp neste år?

– Hva forventer du av Silje i VM-debuten?

– Jeg forventer ingenting av Silje i dette mesterskapet her, men håper hun tar med seg erfaringen hun kan.

– Det er OL allerede neste vinter. Det kan kanskje komme litt tidlig, men når du er ung så kan du ta store steg ganske fort. Jeg tenker nok mer mot neste VM. Jeg tror hun er litt ung og trenger litt mer erfaring, sier Jacobsen

Han har følgende råd til 17-åringen:

– Det er veldig viktig for henne å ta med seg mesterskapserfaring. Når du er med i damehopping er du veteran som 25-åring. Da er det viktig å få med seg erfaring tidlig. Når Maren er så god, er det viktig å henge seg på henne.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags