Karrierebeste for Daniel (27) fra Hønefoss: Tok sølv i verdensserien

KARRIEREBESTE: Daniel Bergerud fra Hønefoss (foran) leverte sitt beste resultat noensinne sammen med makker Lars Retterholt.

KARRIEREBESTE: Daniel Bergerud fra Hønefoss (foran) leverte sitt beste resultat noensinne sammen med makker Lars Retterholt. Foto:

Daniel Bergerud fra Hønefoss leverte karrierebeste sammen med sandvolley-partner Lars Retterholt i helgen.

DEL

I Budapest endte duoen til slutt som nest beste lag, i det som er en 1-stjernersturnering i verdensserien.

– Det var høyt nivå, med lag fra Polen, Nederland, Latvia, Hellas, Serbia, Japan, Ungarn og Slovenia. Vi fikk innpass i hovedrunden som besto av 16 lag. Hovedrunden spilles med puljespill og deretter utslagsrunder, sier Bergeruds partner Lars Retterholt i en utøverblogg i avisen Fædrelandsvennen.

I den aller første kampen ble det knepent tap for Slovenia, men deretter gikk det bedre. Først ble Nederland slått i utslagsrunden, før Serbia ble overvunnet i kvartfinalen. Mot Latvia i semifinalen ble det klar 2-0-seier – selv etter en natt med magesjau og kramper.

I finalen ventet Italia, og duoen Bergerud/Retterholt ga dem hard kamp. De vant det andre settet, og italienerne måtte spille opp mot sitt aller beste for å ta turneringsseieren i det avgjørende settet.

For Bergerud/Retterholt ble det likevel tidenes første medalje i verdensserien.

– Vi er stolte og fornøyde med prestasjonen, selv om vi selvfølgelig skulle ønsket oss en enda edlere valør når vi først var så nær. Nå skal vi trykke på videre og avslutte sesongen på samme måte, lover Retterholt ifølge Fædrelandsvennen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags