Risholt sov i natt

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Endelig etter 22 netter uten søvn fikk Hønefoss-spilleren Kai Risholt sove i natt. Fredag kveld er han gjest hos Fredrik Skavlan i NRK for å fortelle om søvnproblemene etter hodeskaden i treningskampen mot Odd for tre uker siden.

DEL

Kai Risholt har blitt kjent langt ut over landegrensene etter at han fortalte om sine søvnproblemer etter en kraftig hjernerystelse i treningsoppgjøret mot Odd i Skien 9. februar.

I hele 22 døgn har han stort sett vært våken døgnet rundt. Men nå ser det ut som han kan få sove igjen, for torsdag kveld fikk Kai endelig lov å ta en etterlengtet sovetablett av sin lege og den ga umiddelbart resultat.

- Ja, jeg sov fra klokken 22 til 02-tiden. Jeg tok en tablett, og det var nydelig å falle i skikkelig søvn. Selv om jeg ikke fikk sove noe særlig etter at jeg våknet i 02-tiden i natt, ser jeg optimistisk fremover og tror dette skal gå bra, sier Kai Risholt.

Tidligere har han ikke maktet å falle i søvn. Det har kun blitt avslapping og ingen følelse av å sove. Derfor synes han sist natts opplevelse var god selv om han våknet etter fire timer.

- Jeg er jo fortsatt sliten. Men dette er en bra begynnelse, sier han.

Nå skal Kai ta en sovetablett hver kveld de kommende dagene og ukene. Etter hvert er det meningen at Hønefoss-spilleren skal kutte ut tablettene og forhåpentligvis falle tilbake til normal søvnsyklus igjen og være tilbake på fotballbanen i løpet av en måneds tid - hvis alt går som forventet.

Fredag kveld deltar han i Fredrik Skavlans ”Først og Sist”, før han igjen skal forsøke å få seg litt søvn.

- Jeg fikk en forespørsel om jeg ville fortelle om problemene mine for hele Norge. Først sa jeg nei, men da jeg hørte at en professor som er ekspert på søvnløshet også skulle være i studio, sa jeg ja likevel. Jeg øyner sjansen til å få noen gode råd. Nå er det bare å krysse fingrene og håpe at jeg ikke sovner under sending. Jeg må tilstå at jeg er fryktelig nervøs før opptakene som begynner klokken 18 – mye mer nervøs enn om jeg skulle spille seriekamp for Hønefoss, sier Kai Risholt, før han setter seg i bilen på vei til Oslo og Skavlan-show med over en million seere!

Vi kan legge til at Hønefoss-spilleren også blir å høre på radiokanalen ”Kanal 24” klokken 16.10 i ettermiddag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags