Enkelte partier i årets maratonløype er våte. VELDIG våte, opplyser løpsleder Janniche Larssen Bockmann til Ringerikes Blad.

LES OGSÅ: Arne (81) løper sin helmaraton nummer 81

– Løp rundt dem

– Det kan være viktig å være litt forsiktig i disse partiene. Enkelte søledammer på Eggemoen er dype og store, og det kan være lett å trå feil. Løp heller rundt dem, sier Larssen Bockmann, som på sin side er sikker på at dette skal gå bra.

Hun presiserer at arrangørene skal gjøre forsøk på å lense de verste stedene.

– Vi skal prøve å lense, eller drenere vekk vannet på de aller verste stedene, men jeg vet ikke om vi klarer det. Jorda er mettet av vann etter all

nedbøren de siste ukene, sier Larssen Bockmann.

Mye asfalt

Hun opplyser at maratonløypa ellers stort sett er tørr og fin, og de aller fleste stedene er det asfaltdekke, minus Eggemoen og enkelte strekninger i Hole.

– Men så har vi partiene rundt Beredskapsveien i Hole. Der er det vått, og kanskje også litt sleipt enkelte steder. Så vær forsiktig, påpeker hun.

7. etappe

I løypas siste halvdel er det også enkelte steder der vannet har samlet seg voldsomt etter all nedbøren i august.

– Dette gjelder spesielt på 7. etappe, som går fra Vågård til Eggemoen. Med en gang løperne kommer inn på Eggemoen, så er det store vanndammer i veien. På resten av Eggemoen, og inn til mål, er forholdene fine, sier Larssen Bockmann.

Varm opp utenfor løypa

Hun oppfordrer løperne til IKKE å varme opp i løypa, men bruke sideveier/stier.

– Deltakerne må ikke løpe over tidtakermattene under oppvarming. Da begynner tiden å gå. Hold oppvarmingen litt unna vekslingsfeltet, sier Larssen Bockmann.

LES OGSÅ: Håper på 300 i Barnas Ringeriksmaraton

Liveresultater på ringblad.no

Tidtakingen gjøres av danske Ultimate.

– Vi bringer liveresultater på ringblad.no. Her kan du følge løperne underveis. Du får etappetider og sluttider. En god support og service, sier Larssen Bockmann.

Hun opplyser at det vil bli satt opp shuttlebusser til start og vekslinger mellom Vik og Hønefoss. På siste del av løpet må løperne selv sørge for transport.

LES OGSÅ: Bruker nulløp som oppladning til Ringeriksmaraton