En grunneier stilte velvillig sine arealer og lokaliteter til disposisjon for de 228 løperne under årets Eggemomila.

- Dette er viktig for nærmiljøet. Tronrud har vært veldig imøtekommende og er med på å gjøre dette mulig, forteller løpsleder Flemming Weber Jensen.

Sammen med resten av Ringerike O-lag, arrangerer de det etter hvert tradisjonsrike løpet på Eggemoen.

Årets løp forteller om rekordoppslutning i både fem- og tikilometers løypene. Det er valgfritt om man vil løpe på tid, og mosjonsklassen stiller til start en time tidligere.

SE BILDENE HER

Avventet været

I år var det 160 forhåndspåmeldte, men totalt endte det med rekordoppslutning og hele 228 løpere, som stilte til start.

- Dette er vårt bidrag til lokalmiljøet, det er fokus på bredde og det sosiale, fortsatte Weber Jensen, mens stadig flere stilte seg i kø for å melde seg til start.

Mange hadde nok avventet været, for det var trangt om plassen på Eggemoen da startpistolen gjallet i skogene og løpere i alle aldersklasser og nivåer tok fatt på fem og ti kilometer i de velkjente skogsstiene på Eggemoen.

Hvalsmoen Transittmottak stilte med imponerende 18 løpere.

Ahmed Salama Ismail var også spent før start.

- Jeg løper for Vest-Sahara og Hvalsmoen, smilte han forsiktig i sola. - Og jeg skal gjøre mitt beste, fortalte han overbevisende på vei mot startstreken.

Med flagget på brystet minte han oss om hva et slikt arrangement også kan bety for mange. Det er ikke alltid så farlig å løpe fortest mulig. Bare det å få delta på Eggemomila var tydeligvis og forståelig nok, et stort øyeblikk.

Fra Valdres

Og store øyeblikk var det også for mange andre.

Lone-Christine Olsen og Stian Bergene fra Valdres gjennomførte med god stil. Lone-Christine vant knepent over Stian, som løp 5 kilometeren på Eggemoen for første gang.

- Det smakte godt å slå ham på målstreken, sa en meget fornøyd Lone-Christine.

- Han vil sikkert ha revansje neste år, smilte hun avslutningsvis. Noe Stian nikket bekreftende til.

Fornøyd

Emil Sørgård vant 5-kilometersklassen Gutter under 16 år på tiden 18:23.

- Jeg er veldig fornøyd, det gikk veldig bra dette, smilte den unge skiløperen fra Haugsbygd.

Andre igjen tok det som en hard treningsøkt.

- Målet er Hytteplanmila, sa Per Øyvind Andersen, Iron Maiden Running Team, etter å ha løpt inn til en god andreplass (17:44) bak vinneren av fem kilometeren for herrer, Tor Omar Nyquist fra Valdres (17:21).

Tikilometeren for herrer ble vunnet av Stian Håkonsen, Ringerike Brann og redning (34:57), etterfulgt av Odin Tveiten, Sturla IF (35:44) og Richard Larsson fra Ringerike VGS (36:05).

I kvinneklassen under 16 år vant Tuva Aas Stræte, Ringerike O-lag (22:03), og 10 kilometer kvinner ble vunnet av Heidi Dietrichson Pharo, Bøler IF (37:31), etterfulgt av Astrid Brathaug Sørset, SK Vidar (41:03) og Ley Muller. SK Vidar. (41:45).

Se alle resultatene her