Reglene stopper NM-stunt

Skiforbundets arrangementssjef Terje Lund liker initiativet til hopperne, men tror deres planlagte stunt vil bli stoppet av regelverket.

Skiforbundets arrangementssjef Terje Lund liker initiativet til hopperne, men tror deres planlagte stunt vil bli stoppet av regelverket. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Hopptrioen Anders Jacobsen, Lars Bystøl og Roar Ljøkelsøy kan få vanskeligheter med å stille til start i NM i kombinert.

DEL

Ringerikes Blad meldte mandag at de tre elitehopperne ønsker å stille lag i lagkonkurransen i NM i kombinert i Trondheim siste helga i mars. Arrangementssjefen i Norges Skiforbund, Terje Lund, applauderer initiativet og viljen, men tror ikke de norske hopperne får tillatelse til å starte – i hvert fall ikke på samme lag.

– Jeg har ikke regelverket foran meg, men så lenge de er medlem av en klubb som er tilsluttet Norges Skiforbund, er det intet grunnlag for å nekte dem start. Det er ikke kvoter i NM i kombinert. Både du og jeg kan stille opp så lenge vi er medlemmer av en klubb, forteller Lund.

Ikke fra samme krets

Det som hindrer Jacobsen, Bystøl og Ljøkelsøy i å stille på samme lag i NM er at de ikke representerer klubber i samme krets. Lagkonkurransen i NM er nemlig, i likhet med hoppernes lagkonkurranse, en kretskonkurranse. Mens Jacobsen representerer Ringkollen Skiklubb i Buskerud krets, representerer Bystøl og Ljøkelsøy klubber i henholdsvis Hordaland og Sør-Trøndelag krets.

– Sånn umiddelbart må jeg si at dette kan bli vanskelig. Det er problematisk å bytte klubb på så kort varsel. Overgang til ny klubb skal i utgangspunktet være meldt før sesongen starter, forklarer Terje Lund.

Dispensasjon?

– Er det mulig å søke om dispensasjon fra kretsregelen og stille et eget lag for landslagshoppere?

– Da må de i så fall sende en søknad. Det blir opp til kombinertkomiteen å vurdere denne.

Det finnes altså en ørliten mulighet for de ivrige landslagshopperne. Arrangementssjefen er i hvert fall ikke i tvil om at stuntet kunne vært underholdende.

– Alt av gode ideer som kan være med å friske opp NM-arrangementet tas imot med åpne armer, men det må være innenfor regelverket. At hopperne vil stille i kombinert, hoppe langt og gå det de klarer, er en kjempemorsom tanke, mener Terje Lund. (ANB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags