Ringerikes Blad meldte mandag at de tre elitehopperne ønsker å stille lag i lagkonkurransen i NM i kombinert i Trondheim siste helga i mars. Arrangementssjefen i Norges Skiforbund, Terje Lund, applauderer initiativet og viljen, men tror ikke de norske hopperne får tillatelse til å starte – i hvert fall ikke på samme lag.

– Jeg har ikke regelverket foran meg, men så lenge de er medlem av en klubb som er tilsluttet Norges Skiforbund, er det intet grunnlag for å nekte dem start. Det er ikke kvoter i NM i kombinert. Både du og jeg kan stille opp så lenge vi er medlemmer av en klubb, forteller Lund.

Ikke fra samme krets

Det som hindrer Jacobsen, Bystøl og Ljøkelsøy i å stille på samme lag i NM er at de ikke representerer klubber i samme krets. Lagkonkurransen i NM er nemlig, i likhet med hoppernes lagkonkurranse, en kretskonkurranse. Mens Jacobsen representerer Ringkollen Skiklubb i Buskerud krets, representerer Bystøl og Ljøkelsøy klubber i henholdsvis Hordaland og Sør-Trøndelag krets.

– Sånn umiddelbart må jeg si at dette kan bli vanskelig. Det er problematisk å bytte klubb på så kort varsel. Overgang til ny klubb skal i utgangspunktet være meldt før sesongen starter, forklarer Terje Lund.

Dispensasjon?

– Er det mulig å søke om dispensasjon fra kretsregelen og stille et eget lag for landslagshoppere?

– Da må de i så fall sende en søknad. Det blir opp til kombinertkomiteen å vurdere denne.

Det finnes altså en ørliten mulighet for de ivrige landslagshopperne. Arrangementssjefen er i hvert fall ikke i tvil om at stuntet kunne vært underholdende.

– Alt av gode ideer som kan være med å friske opp NM-arrangementet tas imot med åpne armer, men det må være innenfor regelverket. At hopperne vil stille i kombinert, hoppe langt og gå det de klarer, er en kjempemorsom tanke, mener Terje Lund. (ANB)