Rallydrama: Havnet i elva

Artikkelen er over 6 år gammel

Marius Aasen og kartleser Marlene Engan fikk en høydramatisk avslutning på Sigdals-rally, da de havnet i elva på den nest siste fartsetappen.

DEL

Marius Aasen regnes som en av Nordens mest lovende rallyførere, og har allerede markert seg i toppen internasjonalt.

I Sigdals-rally lørdag lå Marius og samboer og kartleser Marlene Engan helt i toppen av resultatlisten etter fire fartsetapper.

Dramatisk

På den femte etappen startet imidlertid dramatikken for Marius og Marlene.

- Vi hadde kommet halvveis og lå i en fart på cirka 150 km/t da vi traff en ujevnhet. Jeg mistet kontrollen på bilen som rullet rundt 4–5 ganger. Vi havnet i grøfta mot en fjellskrent, før vi ble kastet tilbake og ned i en elva på andre siden av veien, forteller Marius om den nifse opplevelsen.

- Heldigvis er disse bilene sikret så godt at ingen av oss ble skadet, men noen hyggelig opplevelse var det ikke.

- Bilen endte opp ned i elvevannet etter de voldsomme rundkastene. Heldigvis klarte vi å komme oss ut på egen hånd, og kunne svømme inn til elvebredden uten at den store panikken tok oss, beretter Marius Aasen om den ufrivillige «badeturen» i elva i Sigdal!

Totalt ødelagt

Han legger ikke skjul på at han ble sjokkert da han fikk se skadene på rallybilen, en Ford Fiesta R2.

- Den var totalt ødelagt. Til og med motoren var revet fra hverandre og to av de fire hjulene var borte. De som har sett på skadene i helgen anslår at det er skader for 250.000 kroner.

Marius har store ambisjoner i rally – både i Norge og i utlandet i år. Nå står han uten bil, og det er kun to uker til neste NM-runde på Gol.

- Akkurat nå vet jeg ikke hva som skjer videre. Jeg har gode sponsorer, men vet ikke om det kan dekke opp disse skadene. Her er det ganske sikkert snakk om totalhavari. Løsningen kan bli å låne en bil, og jeg er mottakelig for tips og hjelp, sier ringerikes store rallytalent.

Heldigvis uskadd

Han synes dette er dobbelt ergerlig etter den gode starten på Sigdals-rally.

- Alt fungert nær optimalt på de fire første etappene, og vi lå på andreplass sammenlagt da vi endte i elva. Nå håper jeg vi finner en løsning som gjør det mulig å fortsette i NM-rundene, sier Marius Aasen, og gjentar at det tross alt var viktigst at Marlene og han kom fra skrekkopplevelsen lørdag uten skader.

Marius har også ambisjoner i den nye rallycupen i VM, DMACK Fiesta Cup, Den starter i Portugal i april.

- Heldigvis får vi låne biler der, så dette uhellet får ingen konsekvenser for satsingen i VM.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags