Oslo Motorshow samler stort sett alt av toppene i norsk motorsport – med et spekter fra de aller yngste til de mest meritterte førerne.

Anders Bråten, som er en av Europas beste i sin rallycross-klasse, var selvsagt invitert til den store festen i messeområdet på Lillestrøm.

Kjørte fra alle

Han takket for invitasjonen med å kjøre fra alle i den åpne klassen i rallycross.

– Dette var skikkelig gøy. Jeg kjørte mot biler med forskjellige motorer og drivkrefter, men det gikk bra for det, forteller Bråten.

Han kruset gjennom kvalifiseringen til bestetider, og ingen kunne gjøre noe med ringerikingen i utslagsrundene.

 

Finaleklar

Dermed var det klart for finale mot noen av landets beste i klasse 4-kjørere, med langt flere hester/liter under panseret.

– Det ble jevnt, men jeg klarte å lure alle for konfekten, sier en glad lokal fører med nok en suksessfylt dag på bilbanen.

Stor prestisje

Det ligger stor prestisje i å vinne den åpne klassen i Oslo Motorshow, og det er heller ikke hvem som hest som blir invitert til moroa foran flere tusen på tribunene.

– Det er alltid gøy å være med på dette, men når man setter seg bak rattet er det alvor. Da handler det om å være først til målflagget, gliser Anders.

 

I en løype spekket av vanskeligheter, viste Tyristrand-gutten teknikk og kløkt, og slapp aldri noen forbi seg i finaleheatene.

– Det henger høyt å vinne her også. Oslo Motorshow samler det beste fra alle motorsportgreiner.

Spekket med kjendiser

Og det manglet ikke på kjendiser som viste seg fram. Petter Solberg var der. Det var også verdensmester Johan Kristoffersson. Sammen med Andreas Bakkerud kjørte de oppvisning.

Ellers var det drifting, gokart og crosskart på programmet gjennom de to dagene under Oslo Motorshow.

Lokalt fikk også showets yngste, Olliver Sollie (7), og Jacob Lyseng delta i oppvisningsheat i crosskart.

Det var nok en stor opplevelse for begge.

Kultlastebil

På den store utstillingen gjorde for øvrig Tore Johny Sognelien fra Tyristrand seg bemerket med å ta 1. plass med sin Scania 143 M i klassen for beste kultlastebil i Scandinavian Truck Trophy 2017, som ble kåret på messen.

– Denne helgen har vært en stor opplevelse og en fin avrunding på en god sesong, avslutter Anders Bråten.