Ryktene har svirret lenge. Nå er det endelig klart. Petter Solberg returnerer til rally – i hvert fall for ett løp. 25. oktober setter han seg i en Volkswagen Polo GTI R5 i Barcelona i Spania for å kjøre VM-runden Rally de España, skriver Smaalenenes Avis.

Testet den i januar

– Jeg tror alle kjenner min lidenskap for rally, og da Sven Smeets (Volkswagen Motorsport-direktør) spurte om jeg hadde lyst til å kjøre i Spania, så takket jeg ja, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Allerede i januar testkjørte han bilen.

– Da jeg kjørte den i januar, så ville jeg ikke stoppe. Alt med Polo GTI R5 fungerte optimalt. Jeg er derfor takknemlig for at Volkswagen vil ha meg til å kjøre sammen med Eric Camilli, fortsetter Solberg. Franskmannen Camilli skal kjøre den andre Polo GTI R5-bilen til Volkswagen.

Vil ha med sønnens kartleser

Med seg i kartleserstolen får Solberg med seg Veronica Engan. 33-åringen fra Oslo var med på testen i januar og er fast kartleser for sønnen til Petter, Oliver (16).

 

I løpet av Spydeberg-mannens 14 år lange rallykarriere stilte han til start i 188 løp. Han vant 13 av dem, kom på pallen i 54 løp og vant hele 457 fartsetapper. Fra 2013 har han kjørt rallycross med stor suksess med sitt team PSRX Volkswagen Sweden. Nå er han tilbake i Spania – landet hvor han avsluttet rallykarrieren.

 

– Det blir fantastisk å komme tilbake, spesielt med denne bilen og dette teamet. Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang i dette løpet som går både på grus og asfalt. I tillegg blir det morsomt å møte gamle venner og fans. Spania var alltid et av rallyene jeg elsket aller mest. Lidenskapen og atmosfæren her er fantastisk, slår 43-åringen, som lover å gi gass.

– Jeg tror folk vet at jeg ikke kommer til å stille til start bare for å kjøre rundt. Jeg skal gjøre mitt beste og «pushe» så hardt jeg bare kan.

– En virkelig rallyhelt

Volkswagen Motorsport-sjef Sven Smeets er klar på hvorfor han vil ha med Petter Solberg til Spania.

– Petter er en virkelig rallyhelt. Vi har allerede opplevd hans lidenskap og profesjonalitet mens vi har jobbet med VM i rallycross. Helt siden han testet i januar så har det vært en drøm for oss å ha Petter i bilen. Jeg er sikker på at alle ser fram til å se han tilbake i rally igjen – og i vår nye bil, forteller Smeets i en pressemelding.

Det som venter Petter Solberg i Spania er totalt 18 etapper på til sammen 331 kilometer. Rallyet starter 25. oktober med åpningsetappe i Barcelona, før løpet forflytter seg til Tarragona-fjellene.