– Jeg har aldri kjørt dette løpet før, så det kommer til å bli en interessant og vanskelig helg, sier Marius Aasen.

Det har kun gått noen få uker siden han og kartleser Veronica satt i deres Ford Fiesta R5 rallybil. Da kom de på pallen i deres første grusløp i WRC2 og sikret seg til slutt tredjeplassen i klassen som er størst i VM.

Nå er det Rally Sardinia som står for tur, og det er et løp med mye stein, fjell og gress i veien, og tykk vegetasjon. Løpet har også noen av de vanskeligste etappene av alle VM-rundene.

– Disse forholdene er helt nye for meg. De kan minne litt om veiene i Portugal, bare mye røffere – samt at farten er mye høyere, forteller Aasen, etter to dager med gjennomkjøring av etappene. I dette rallyet er det lite rom for å gjøre feil, så notene de lager på gjennomkjøringen, er veldig viktig.

– Her er det ingenting å lene seg på, og veiene er utrolig smale, så jeg håper vi har klart å skrive gode nok noter. Fordelen med å ha kjørt løpet før, er at da kan vi korrigere tidligere noter- slik som vi gjorde i Portugal. Da blir alt mye enklere både for sjåfør og kartleser, sier Aasen.

Løpet startet torsdag kveld, og på fredag skal det kjøres fire litt kortere etapper to ganger.

 Lørdag er det klart for løpets lengste prøve på 44 km og sammen med to andre etapper blir disse kjørt to ganger. Løpet avsluttes søndag med fire etapper.

LES OGSÅ: Aasen på pallen i portugisisk grusløp