Gå til sidens hovedinnhold

– Mitt største forbilde er broren min, Theodor

Svømmentalentet Eline Myklebusthaug (12):

Artikkelen er over 5 år gammel

Eline Myklebusthaug (12) er en «up-and-coming» svømmer, og en god representant for Ringerike svømmeklubb.

Puls

Myklebusthaug begynte på svømming for snart tre år siden, da hun ønsket å utforske sine grenser i en ny sport. Hun begynte å spille fotball så tidlig som fra førsteklasse, men bestemte seg for å prøve ut svømming framfor ballidrett.

– Jeg ønsket å prøve ut noe nytt og mer spennende. Det var derfor jeg begynte med svømming. Sporten er aktuell for alle aldre, forteller den unge, talentfulle jenta.

Konkurranseinstinkt

Myklebusthaug har planer om å konkurrere i NM neste år, da hun fyller 13 år. Hun blir omtalt som et naturtalent, da det er ingen med profesjonell svømmebakgrunn fra familien og hun lett lærte seg sporten.

Svømmepartier blir delt inn i C-, B- og A-grupperinger, hvor C-partiet er for begynnere, B-partiet er for de gjennomsnittlig gode hvor det er viktigst å ha det gøy samt det er lite konkurranse, også er det A-partiet hvor de beste av de beste trener sammen.

– Svømmetreningen tar opp mye tid, som oftest over 10 timer i uka om jeg ikke teller med treningen jeg gjør på fritiden. Svømming er veldig gøy til tross for at det er slitsomt, bemerker Myklebusthaug.

På grunn av mengden trening må man hvile mye og spise en god del.

Treningen er spesielt hektisk månedene før et viktig stevne, da treningsmengden økes eksponentielt fram til et par uker før stevnet, hvor det minskes mye slik at kroppen ikke skal være for sliten til å konkurrere.

Det involverer ikke bare trening i vannet, men også utetrening med blant annet styrke og kondisjon.

Forbilder

Myklebusthaugs sitt største forbilde er broren Theodor (14), da han alltid oppmuntrer henne til å gjøre så godt hun kan.

Hun synes han er veldig flink i svømming, da han begynte et halvt år etter henne. Et annet sentralt forbilde er Aleksander Hetland.

– Svømming er en sport som høres ensformig ut, men det er egentlig veldig spennende. Jeg anbefaler alle å prøve det. Svømming er en sport hvor man finner motivasjon hos andre, da det alltid finnes noen som er litt bedre enn deg, og som da motiverer til å prøve hardere. Det er utrolig viktig med et godt miljø i svømming, selv med dine konkurrenter. Man burde alltid prate sammen og prøve å danne vennskap, forteller hun.

– Det er ikke noe konkret svar på hva som er best med svømming, bemerker Myklebusthaug. Alt fra premiene og moroa, til bare det å være en del av noe så stort og spennende.

– Eller kanskje det er gøy fordi jeg er best, legger hun til med en liten latter.

Denne artikkelen sto på trykk i Ringerikes Blad 20. mai. Her skriver vi at Eline er norsk mester i sin klasse. Dette medfører ikke riktighet.

LES OGSÅ: Fritt fall og luftige svev fra 12.500 fot

Kommentarer til denne saken