Gå til sidens hovedinnhold

Prøvespiller i Leicester

Artikkelen er over 10 år gammel

Paul Obiefule er i East-Midlands i England på prøvespill i Leicester. Torsdag kveld spiller han reservelagskamp for den engelske Championship-klubben.

Det var den engelske klubbens agenter som tok kontakt med HBK og Obiefules agent. De ønsket å se nærmere på Obiefule, som har fått lite spilletid i HBK-drakta i 2010.

- Vi mente derfor at det var bra at Obiefule kunne komme til England for å vise seg fram, sier Rolf-Magne Walstad til Ringerikes Blad.

Paul Obiefule har, ifølge Walstad, to år igjen av kontrakten med HBK.

Gratis blir han derfor ikke.

Lønn

Rolf-Magne Walstad vil ikke kommentere HBK-lønna til Paul Obiefule, men etter det Ringerikes Blad erfarer, får Obiefule rundt 900 000 kroner i årslønn av HBK.

I tillegg skal han få like mye av en lokal investor.

Etter at nedrykket var et faktum, bør det derfor være lønnsomt for HBK at Obiefule finner seg en annen arbeidsgiver, og da aller helst i utlandet.

- Jeg vil gjerne understreke at vi ikke på noen måte prøver å kvitte oss med noen, men i og med at Paul har spilt så lite mot slutten av sesongen, ville det være unfair av oss å nekte ham å prøvespille i England, sier Walstad.

Leicester ble nummer fem i engelsk Championship i fjor, og tapte semifinalen i play-off til Premier League mot Cardiff på straffesparkkonkurranse.

East-Midlandsklubben har svenskene Sven-Göran Eriksson og Tord Grip som trenere, og satser hardt.

- En god arena

Og Rolf-Magne Walstad tror England er en god arena for Paul Obiefule.

- Jeg kjenner Paul som en svært god fotballspiller. Han har et stort potensial, som han dessverre ikke fikk ut her i Hønefoss i år. Før han kom til Hønefoss holdt han på å bli solgt til Watford. Overgangen gikk ikke i orden, fordi Paul dessverre ble kneskadet. Han kommer trolig til å være en helt annen spiller i 2011 enn i 2010, sier Walstad.

- Hva er prislappen på Obiefule?

- Vet ikke. Det er avhengig av mange ting, blant annet hvor ønsket spilleren er i klubben som vil kjøpe ham, sier Rolf Magne Walstad.