Populært skirenn for barna

I Søndre park ble det mange kraftige dobbelttak ut fra start.

I Søndre park ble det mange kraftige dobbelttak ut fra start. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hele 400 barn møtte opp for å delta på skirennet i Søndre Park lørdag.

DEL

Begrepet barneskirenn har fått en ny dimensjon etter lørdagens forestilling i Søndre Park.

Hundrevis av barn satte en fantastisk ramme på barneskirennet til 2. klasse ved idrettslinja på Ringerike videregående skole.

Bare sola manglet for at dagen skule bli fullkommen, men trolig var det ikke mange som savnet sola, heller, akkurat denne dagen.

For her var det ekte skiglede fra første stavtak – og før det, også.

Drahjelp fra Hundremeterskogen

Før de aller minste startet, kjørte elevene, det vil si, ikke elevene, men Ole Brumm og Tigergutt, en oppvarming i særklasse etter toner fra «hjulene på bussen» (x antall vers – vi sluttet å telle), samt «hode, skulder, kne og tå. Oppvarmingen ble avsluttet med toner fra en helt spesiell rev. Og hva var det reven egentlig sa?

Svaret fikk vi ikke denne gang, heller, men det var jo ikke så farlig. For fokuset lå jo på skisporet i Søndre Park. Den lange, seige rundløypa – uten de helt bratte bakkene, men likevel – ekstremt hard, lang og tøff.

Men hva gjør man ikke for en edel medalje? Og varm saft – og kanskje en pølse – og til slutt kanskje en vaffel med syltetøy?

Jo, man går alt det remmer og tøy holder. Og holder det, så holder det. Noen holdt til mål. Andre ikke. Noen smilte om kapp med hverandre, mens andre ble sinna. Det er altså ikke bare middelaldrende birkebeinerløpere som er sinna når de kommer i mål. For DE er sinna, de.

Men noen er også sinna gjennom Facebook. Til og med på ungdom som legger forholdene til rette for barneskirenn ute i naturen og kinoforestillinger – eller var det for få kinobilletter? Klart man som forelder må være sinna, da ...

I parken var det nok mer utmattelse, mangel på søvn, kanskje en dårlig frokost (ofte smaker ikke frokosten like godt foran store konkurranser), som var årsaken.

Men dette var jo bare en parentes, for, som dere skjønner; turen til Søndre Park var verdt å ta. Sjelden har vi sett flere smil og blide barnefjes enn det vi så på lørdag.

Idrettslinja arrangerte

Og alt lagt til rette av elevene ved 2 IDA ved idrettslinja.

- Elevene har virkelig gjort en kjempejobb med dette. De har også brukt mye av fritiden sin, påpeker Jan Gundro Thorstensen, en av de ansvarlige ved idrettslinja ved Ringerike videregående.

Mattis Tiller og Mina Strande hadde hovedansvaret for arrangementet. De var begge tilfreds.

- Vi fikk noen utfordringer i starten, for vi fikk mange flere påmeldinger enn vi hadde regnet med. Til slutt måtte vi si stopp ved 400, sier Tiller.

Han synes likevel de kom godt i mål.

- Jeg synes vi klarte det ganske bra, sier Mattis.

Om kritikken angående kinobilletter til filmen Frost, sier Mina Strande følgende.

- Det er tydelig at det har skjedd en feil her, men vi hadde hovedfokus på å gi barna en flott opplevelse med å gå på ski ute i naturen, og at kinobillettene skulle vær en slags bonus, sier Mina.

Hun synes kanskje kritikken ble litt kvass.

- Ja, det synes jeg. Men vi har lært av dette. Vi hadde 280 billetter. Billettene var sponset inn, og her gjaldt førstemann til mølla, sier Mina Strande.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags