- Pimenta var vårt førstevalg

Luis Berkemeier Pimenta.

Luis Berkemeier Pimenta. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Luis Pimenta var vårt soleklare førstevalg som ny KIL-trener, sier sportssjef Espen Nystuen.

DEL

Den tidligere HBK-treneren skal nå lede Kongsvingers andredivisjonslag. Avtalen gjelder for to og et halvt år, melder Glåmdalen.

Den portugisiske treneren som KIL ansatte som hovedtrener i dag, har lang akademisk utdannelse innenfor fotballtrener-yrket.

Han har åtte års universitetsutdannelse innen ulike retninger av fotballtreneryrket, og han har også en fortid som trener på akademiet til den engelske storklubben Liverpool FC. Han har også jobbet som hovedtrener på G16 og juniornivå i den portugisiske toppklubb Belensenses.

Kjent i fotballkretser

- Luis Pimenta er kanskje ikke så kjent for media, men i fotballkretser er han kjent som en faglig sterk trener, med solid akademisk kompetanse. Han er en sterk leder og klar leder, strukturert og nøyaktig og har skikkelig passion for fotball, beskriver sportssjef Espen Nystuen.

Pimenta skal også ha vært aktuell da KIL i vinter lette etter Stian Aasens etterfølger i trenerstolen, men da var 32-åringen under kontrakt med Hønefoss.

LES OGSÅ: Var høyaktuell for KIL allerede i vinter

32-åringen er også kjent for å ha være drivende dyktig på treningsfeltet.

«Passion» og lidenskap

- Vi har prøvd å tenke annerledes med denne ansettelsen. Vi kunne valgt en etablert topptrener som har vært innom mange klubber som hovedtrener. Men med Luis tror vi at vi får en trener som har passion og lidenskap nok til å løfte KIL opp, sier Nystuen.

Portugiseren har signert en kontrakt som strekker seg ut 2016-sesongen med KIL, og klubben vil dermed gi 32-åringen tid til å bygge laget over tid. Han vil derfor ikke holdes ansvarlig dersom vi ikke rykker opp i år, opplyser KIL-ledelsen.

Pimenta: - Gode lokale talenter

Selv har Pimenta sett KILs to seneste kamper, og han er imponert over det han har sett.

- Det er gode, lokale talenter her. I tillegg virker klubben veldig godt organisert og jeg har virkelig tro på dette prosjektet, sier Pimenta.

32-åringen forteller videre at han foretrekker at hans lag skal dominere kamper, men det betyr ikke nødvendigvis at det utelukkende skal trilles ball.

- Spillerne må lese spillet selv, men jeg ønsker at vi skal dominere kampene vi spiller. Det kan gjøres både ved å ha ballen i laget og ved å spille direkte, sier 32-åringen.

Også Espen Nystuen understreker at Pimento ikke nødvendigvis står for et stilbrudd i forhold til den ballbesittende spillestilen André Bergdølmo sto for.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags