Gå til sidens hovedinnhold

Panthers henter spiller fra «fienden» til kvalikspill

Artikkelen er over 3 år gammel

Comet-backen Tobias Skaarberg er i rekordfart blitt klar for å spille opprykkskvalifisering - for Ringerike Panthers.

Det er Halden Arbeiderblad som melder dette.

Comet har to seriekamper igjen i 1. divisjon, men selv to seiere mot Nidaros neste helg vil ikke være nok til å sikre kvalikspill. De to plassene tar i stedet Narvik og Panthers.

LES MER: Nå skal det kjempes om eliteseriekontrakt

Eidissen: – Kun for kvalikspillet

Hønefoss-laget har sett til Halden for å forsterke laget.

– Vi fikk en forespørsel torsdag kveld om Tobias kunne frislippes. Det sa vi ja til. Overgangen til Ringerike gjelder i utgangspunktet for kvalikspillet, sier Runar Eidissen i Comet.

– Har partene snakket om neste sesong?

– Ikke foreløpig. Vi har uansett kontrakt med Tobias bare fram til 31. mars, så hva som skjer neste sesong får vi ta etter hvert. Vårt utgangspunkt var, og er, at vi ønsker å beholde Tobias også for en ny sesong i Comet, svarer han.

Forventer reaksjoner

Tobias Skaarberg, sarpingen som har spilt 221 kamper for Comet siden høsten 2013, er glad for muligheten til å forlenge hockeysesongen - og det med kvalikspill.

– Jeg har valgt å tenke på egen utvikling. Det er god læring for meg som hockeyspiller å få spille seks kvalikkamper på et bra nivå. Og siden vi ikke klarte det med Comet, føles det riktig å gripe denne muligheten, sier Skaarberg.

– Blir det rart å spille for «fienden»?

– Jeg forstår at det kan komme reaksjoner på det.

Neppe Panthers videre

– Kan det bli aktuelt med Ringerike på permanent basis fra høsten?

– Nei, dette er først og fremst ut sesongen. Jeg har fast jobb i Fredrikstad og leilighet i Sarpsborg, så det skal mye til at jeg flytter til Hønefoss permanent.

– Det betyr at fortsatt Comet-spill er aktuelt?

– Absolutt. Man vet aldri hva som skjer, men jeg stortrives i Comet. Per nå føles det som 95 prosent sikkert at jeg er grønn også høsten 2018, svarer han.

Boork: – Flott av Comet

Panthers-trener Martin Boork er glad for å kunne forsterke laget med Tobias Skaarberg og skryter samtidig av måten Comet har håndtert forespørselen på.

– Vi er to ganske like klubber. Begge har ambisjoner, og nok av ambisiøse og dyktige spillere på laget. Nå trengte vi en back, og kontaktet Comet. Jeg har hatt en god dialog med Göran (Hermansson) over tid, og glad for at klubben Comet også har valgt å gi Tobias en slik mulighet til å forlenge sesongen.

– Kan det bli aktuelt å hente Skaarberg på permanent basis?

– Nei, dette er kun for kvalikserien. Tobias er nok grønn til høsten igjen.

Tøft, men lærerik

– Hva tror du om Ringerikes sjanser i kvalikserien?

– Det blir knalltøft, men lærerikt. Narvik er knallbra, og lagene fra Getligaen skal være bedre. Kongsvinger er vesentlig sterkere enn de siste sesongene, og Lørenskog/Stjernen skal jo være i en helt annen liga. Men vi skal gi alt, og lover å representere 1. divisjon på en bra måte, sier Boork.

Tabell 1. divisjon

Tabell eliteserien (Getligaen)

PS! I kvalikserien om opprykk møtes de to beste lagene i 1. divisjon (Narvik og Ringerike) og de to dårligste i eliteserien. Kongsvinger ender igjen sist, mens Stjernen og Lørenskog kjemper om å unngå den andre plassen som gir nedrykkskvalik. De fire lagene møtes til dobbel kvalikserie, og spiller om to ledige plasser i Getligaen 2018/19.

Les også

Ishockeyklubben fikk ikke skjenkebevilling: – Ikke no' stress

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.