Gå til sidens hovedinnhold

På lag med landslaget

Artikkelen er over 16 år gammel

Joachim Sørensen (24) fra Hønefoss studerer fysioterapi. Under det pågående bordtennis-EM i Århus, får han god trening gjennom rollen som fysisk ansvarlig for et norske landslaget.

– Opprinnelig hadde jeg tenkt meg til EM som turist, men så spurte Norges Bordtennisforbund om jeg ville bli med som fysioterapeut. Valget var ganske enkelt, sier Sørensen, som opprinnelig er fra Heradsbygda.

24-åringen masserer, skadebehandler og varmer opp landslagsspillerne. Erfaringen fra Europamesterskapet gir nyttig læring foran det kommende turnusåret han skal ut i. Tre år med teori skal utfylles med praksis, og i EM er Norges fire deltakere prøvekaniner.

– Landslaget har aldri hatt med fysioterapeut på mesterskap før. Slik sett er dette et spennende prøveprosjekt. Også for meg, som utdanner meg innen sykdomslære og kiropraktikk. EM-praksisen gir meg et godt innblikk i idrettsfysioterapi, forteller Sørensen.

Han håper innsatsen for bordtennisforbundet kan by på flere oppdrag på sikt. Da blir det kanskje også litt lønn for strevet. Debuten som praktiserende fysioterapeut belønnes med fri kost, losji og reise.

Sensasjon

Norges herrelag tok steget opp blant kremen av europeisk bordtennis gjennom EM-kvalifiseringen, og konkurrerte mot de 16 beste i Århus. Seirer mot toppnasjoner som Frankrike og Serbia ga en nærmest sensasjonell 10. plass. Det er Norges nest beste EM-innsats i lag gjennom tidene.

– Spesielt triumfen mot Frankrike var utrolig sterk. Norgesmester Geir Erlandsen spilte enormt bra. Både han og Wang Jianfeng kan gjøre det bra i single og double, som starter i dag, mener Joachim Sørensen.

Han innrømmer at det kribler litt ekstra i racketarmen, når han sitter og ser de norske kampene i EM. I NM på Stord for to uker siden, der Sørensen kom på 5. plass, slo han EM-deltaker Arne Marino Aarås to ganger.

Lagkamerat Istvan Moldovan fra Modum BTK er også med i EM.

– De siste årene har jeg fått kneskålen ut av ledd to ganger. Jeg er fortsatt inne i en opptreningsfase, og håper å komme tilbake til nivået jeg var før operasjonen, sier 24-åringen.

Han tok bronse i NM før kneet begynte å krangle.

Trener

Parallelt med studiene, trening og eliteseriespill for Modum, tar Sørensen trenerutdanning gjennom Norges Bordtennisforbund. Selv om han bor i Oslo, kommer han til Jevnaker én gang i uken, for å trene klubbens unge spillere.

- Dersom Jevnaker BTK ønsker det, er jeg interessert i å fortsette med det også neste sesong. Jeg ligger bra an til å få turnus på Østlandet, så da lar det seg kombinere, forteller Joachim.