Men HBK-keeperen får ikke spille for Mjøndalen likevel.

LÅNES UT: Øyvind Knutsen kan få være med på å sikre Mjøndalen opprykk til eliteserien. Nå lånes han ut fra HBK i siste del av sesongen.

LÅNES UT: Øyvind Knutsen kan få være med på å sikre Mjøndalen opprykk til eliteserien. Nå lånes han ut fra HBK i siste del av sesongen. Foto:

Øyvind Knutsen ble lånt ut til Mjøndalen i sesongavslutningen og var med det nye laget på trening fredag, men litt etterpå kom sjokkbeskjeden.

DEL

Norges Fotballforbund (NFF) kom fredag ettermiddag med kontrabeskjed. Knutsens tillatelse for å spille for Mjøndalen er trukket tilbake. Årsaken er at han ikke kan spille for en tredje klubb i samme sesong, opplyser Tonny Kristiansen i HBK.

Knutsen har nemlig spilt for Grimstadlaget Jerv tidligere i sesongen før han kom til HBK, men spillere skal ifølge NFFs regler ikke ha lov til å spille for mer enn to klubber samme sesong. Det litt pussige i denne saken er at Knutsen først fikk tillatelse til å dra til Mjøndalen, men litt senere gjorde altså NFF retrett.

Ifølge en pressemelding fra Hønefoss BK har Norges Fotballforbund godkjent at Mjøndalen kan hente inn ny keeper, etter at lagets førstevalg Sosha Makani røk korsbåndet på trening.

– Mjøndalen henvendte seg til Hønefoss BK med forespørsel om lån av Øyvind Knutsen ut 2018-sesongen. Dette har blitt godkjent av Hønefoss BK, melder HBK. Dermed blir Øyvind Knutsen spilleklar for Mjøndalen 20. oktober.

Opprykkskamp

– Vi synes det var hyggelig at Øyvind får denne sjansen, og ønsker han lykke til, er hilsenen keeperen får med seg fra klubben.

Mens HBK allerede er klare for nedrykk til 3. divisjon, kjemper Mjøndalen en hard kamp for å sikre direkte opprykk til eliteserien. Dermed kan det bli slik at Knutsen får være med på å sikre et opprykk etter nedturen med HBK.

Inn med 16-åring

Førstekeeper i HBK blir dermed Alexander Pedersen. I pressemeldingen forteller HBK om hvem som skal gå inn som reservekeeper i de to siste kampene:

– Med Øyvind Knutsen ute, blir det Jonas Ødegaard Holmen (16) som blir andrekeeper for Hønefoss BK i sesongens to siste kamper mot Nybergsund IL Trysil (B) lørdag 20. oktober og Stabæk 2 (H) lørdag 27. oktober. Holmen har vært i troppen fire ganger tidligere i år, melder HBK.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags