Gå til sidens hovedinnhold

Venter en roligere dag i Holmenkollen

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet og arrangøren av skifesten i Holmenkollen skal finne ut hva som gikk galt i kaoset lørdag. Søndagen blir trolig langt fredeligere.

– Dette blir evaluert. Det har vært skifest i Holmenkollen til alle tider, og vi har opplevd masse folk og fyll i Kollen før. Men det som skjedde lørdag må evalueres for å se om noe kan gjøres annerledes til neste år, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Over hundre personer ble behandlet for fyllrelaterte skader av de frivillige mannskapene til Røde Kors Hjelpekorps lørdag.

I tillegg fikk sju personer strømrelaterte skader etter å ha befunnet seg på T-banesporet. Fem av dem var vektere som hjalp til. En kvinne ble alvorlig skadd etter at hun falt ned i T-banesporet på Voksenlia stasjon.

Mindre kok

– Etter at vi fikk kontroll på situasjonen lørdag kveld har det ikke vært noen hendelser å snakke om. Det har vært vesentlig færre folk i marka og mye mindre kok natt til søndag enn natt til lørdag, sier operasjonslederen.

– Det er jo to vidt forskjellige dager. Natt til lørdag er det langt flere som overnatter i marka, med mye mer fyll. Arrangøren ventet 100.000 mennesker hele helgen, men da det kom 100.000 på lørdag alene, så var det veldig mye fulle folk, sier Grøttum.

– Det ble utfordrende for nødetatene å komme fram, og blant en del folk var det liten forståelse, folk brøt sperringer, det ble trengsel og en mye vanskeligere situasjon. Det er jo et mindretall totalt, men likevel et bra antall når så mange tar den helt ut, sier han.

Eirik Sverdrup Augdal gikk femmila i Kollen lørdag og gjorde karrierebeste med en sterk 14. plass.

Søndag hopper Silje Opseth i Holmenkollen.

Styrket beredskap

Politiet har styrket bemanningen i området i og rundt Holmenkollen søndag, og er forberedt på at det kan bli utfordrende når alle skal hjem på likt.

– Vi har styrket beredskapen og har et eget regime oppe i Holmenkollen. Vi tar med oss erfaringene fra lørdag, men regner med færre mennesker og en mer familieorientert søndag, og har derfor stor tro på at avviklingen vil skje på en ryddig måte, sier Grøttum.

– Men, det blir mye folk og vi er forberedt på at alle skal hjem samtidig. T-banen kjører så mange tog de kan, sier han.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken