Etter 40 konkurranser fikk Martin (15) innsatspokalen

Martin Nøkleby Melling fikk Ringerike o-lags innsatspokal for 2019

Martin Nøkleby Melling fikk Ringerike o-lags innsatspokal for 2019 Foto:

Av

Martin Nøkleby Melling (15) er tildelt Ringerike o-lags innsatspokal for 2019. 15-åringen har løpt orientering siden han var åtte.

DEL

InnsendtI år har han hatt en svært aktiv sesong og har deltatt på både treninger, samlinger og rundt 40 orienteringsløp helt fra Nordjysk 2-Dages i mars til O-event i Borås i november.

Martin konkurrerer på alle distanser fra sprinter på to kilometer til ultralange løp på det tidobbelte, men mener selv han er aller best på sprint.

Så langt i karrieren stemmer det, for på Hovedløpet, det uoffisielle norgesmesterskapet for 14–16 åringer på Tynset i august, ble han nummer elleve, og det i en klasse med 62 deltakere.

LES OGSÅ: Martin og Ida ble kretsmestere

Selv om plasseringen ble bra på Hovedløpet, er Martins oppfatning at han gjorde det bedre på løpene i Borås. De besto av en nattsprint, en downhillsprint og en ZOOrientering i Borås Djurpark. Martin kan fortelle at han følte at han hadde fin flyt og god kartkontakt på alle de tre løpene. Det kan love godt for neste års orienteringskonkurranser at han har en god følelse ved avslutningen av inneværende sesong.

Aktiv

Før Martin kommer så langt skal han avslutte 10.-klasse på Hole ungdomsskole samtidig som han trener orientering med Ringerike o-lag, spiller fotball med Holeværingen IL og forbedrer løpsteknikken med Ringerike friidrettsklubb. Som om ikke det er nok fysisk aktivitet skal han til vinteren også delta i skiorientering, og selvfølgelig gå litt vanlig langrenn og ta en løpetur med familien.

– De forskjellige aktivitetene overlapper hverandre, mener Martin; det er ikke nødvendig å velge én av dem.

For de fleste o-løpere starter barmarksorienteringen rundt påske, men for Martin starter den allerede i vinterferien. Da arrangerer Buskerud o-krets treningssamling i Spania, og der er Martin selvfølgelig påmeldt. Det skal bli spennende å følge hans videre idrettskarriere.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags