Opprykksdrømmen lever

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Med tre poeng mot Strømsgodset klatret Hønefoss opp på femteplass på tabellen, à poeng med Moss og fire poeng bak Bryne. Si din mening:

DEL

– Vi er med for alvor i opprykkskampen. Ingen tvil om det. Sånn sett var de tre poengene i dag gull verdt, fastslår målscorer Kamal Saaliti fornøyd.

– Ja, de var sinnssykt viktige. Ett poeng hadde ikke holdt i dag, kommenterer matchvinner Are Tronseth.

Hønefoss overkjørte Buskerudrival Strømsgodset fullstendig i første halvdel av andre omgang. 1-0 scoringen kom som bestilt bare 28 sekunder ut i omgangen, og den så ut til å vekke hjemmelaget. Men HBK-avslutningene ble for puslete og dermed skjer det som ofte skjer når et lag ikke scorer på de mange sjansene sine; det andre laget scorer på en av sine få.

– Den scoringen var som å få en skikkelig på tryne, sier Tronseth.

"Hawaii-fotball"

Etter 1-1 scoringen var det mest rot, før Are Tronseth tok sats, gikk skyhøyt i været, og stanget til Thomas Øverbys innlegg fra 10 meter, og ballen spratt inn bak Godset-keeper Thomas André Ødegaard.

– Jeg var langt ifra sikker på at det skulle bli mål, så det var godt å se den gå inn, forteller Tronseth.

– Da jeg gikk av banen bare håpet jeg på at noen skulle klare å pirke inn et seiersmål. Og det var sinnssykt deilig at det skjedde, sier Saaliti, som scoret HBKs første mål.

Scoret igjen

Saaliti har slitt med avslutningene denne sesongen, men nå ser det ut til å ha løsnet for den arbeidsvillige spissen. Scoringen mot Ham-Kam søndag var av det enkle slaget, men likevel kanskje det som skulle til for en spiss med målsperre.

– Jeg har hele tiden sagt at så lenge jeg spiller bra og laget vinner kamper, så er det ikke så viktig om jeg scorer. Men det er selvfølgelig veldig godt for en spiss å score mål. Da øker selvtilliten og sjansen er større for at man setter sjansen neste gang, forteller Saaliti.

At seieren onsdag kom mot Strømsgodset er ikke like spesielt for de to målscorerne som for noen av de andre spillerne, samt tilskuerne i Hønefoss idrettspark.

– Akkurat det er nok mer spesielt for de som er fra Hønefoss, enn for meg. Men det er klart det er artig å slå en tradisjonelt stor klubb, som i tillegg er en lokal rival, sier Tronseth.

Fire små poeng

Søndag venter FK Tønsberg i Tønsberg for Hønefoss Ballklubb. Fire poeng skiller for øyeblikket opp til kvalifiseringsplassen og Bryne.

– Fire poeng er ingenting på ti kamper. Vi har alle muligheter. Og mot Tønsberg skal vi være langt bedre enn det vi presterte mot Strømsgodset, fastslår Saaliti.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags