Tidligere har klubbene stått på hver sin tue og arrangert hver sin karusell, henholdsvis L/F-karusellen og ROL-karusellen. I tillegg har Stranden IL arrangert sine respektive løp. Det er det nå slutt på. I år har de tre orienteringsklubbene gått sammen om å arrangere en felles karusell. I alt 10 løp skal arrangeres i det som nå heter O-karusellen på Ringerike.

Første løp i karusellen arrangeres førstkommende lørdag, og det er L/F Hønefoss Orientering som står som teknisk arrangør. Stedet er Hovsmarka.

– Løpet skulle vært arrangert 2. påskedag, men måtte avlyses på grunn av for mye snø i skogen, sier karusellansvarlig Torbjørn Nørbech.

Onsdager og torsdager er tradisjonelle arrangementsdager, du melder deg på ved start, mellom klokken 18.00 og 19.00, opplyser Nørbech.

O-karusellen har som vanlig sammenlagtpremiering. De seks beste av 10 løp teller sammenlagt. En løper kan velge forskjellige distanser fra løp til løp, men han eller hun kan premieres kun i en klasse. Det skal arrangeres egen premieutdeling under en sosial sammenkomst etter det siste karuselløpet 17. september, som for øvrig er en lørdag.

O-karusellen:

Lørdag 9. april: Hovsmarka

Torsdag 28. april: Gullerudmarka

Onsdag 11. mai: Bergerbakken

Torsdag 26. mai: Oppenåsen

Onsdag 8. juni: Veienmarka

Torsdag 18. august: Mastedalen

Onsdag 24. august: Hovinsetra

Torsdag 1. september: Vælsvann/Vågård

Onsdag 7. september: Kolltjern

Lørdag 17. september: Gullerudmarka.