12.000 kvadrat til 180 millioner

  Her får du en sniktitt inn i Hønefoss' nye flerbrukshall på Schjongslund

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Siste lørdagen i januar inviteres du og jeg til åpen dag i Ringeriksregionens nye, ubestridte storstue.

  DEL

  Nesten 12.000 kvadratmeter gulvflate kan de boltre seg på, idretten og næringslivet, når flerbrukshallen i Schjongslunden står bruksklar.

  I går ettermiddag ble navnet på giganthallen offentliggjort: Hønefoss Arena.

  – Vi er i rute, både økonomisk og tidsmessig, forsikrer styrelederen i Flerbrukshallen AS, Terje Dahlen.

  Sagt på en annen måte: Det blir åpen dag i hallen, som planlagt, lørdag 31. januar. Dagen etter blir parketten i hovedhallen, som rommer to håndballbaner, tatt i bruk av håndballdamene fra Hønefoss Sportsklubb og håndballherrene fra Holeværingen.

  – Vi holder oss innenfor den økonomiske rammen på 180 millioner kroner, der 106 millioner omfatter idrettsdelen. De offentlige midlene utgjør rundt 40 millioner, i form av tippemidler, sier Dahlen. Han er styreleder, i kraft av sin jobb som  utviklingsdirektør hos den private storinvestoren i prosjektet, AKA AS.

  Klappet og klart

  Kaoskontroll, er stikkordet som faller oss inn, i det Ringerikes Blads medarbeidere geleides inn i inngangspartiet, anført av Dahlen og daglig leder Geir Bratlund.

  – Jeg føler meg helt trygg på at alt er klappet og klart til åpningen, forsikrer Bratlund, omgitt av et virvar av kabler, verktøy og tekniske remedier.

  Vi konstaterer at den 15 meter høye klatreveggen rett innenfor inngangspartiet snart er ferdig, og at kafélokalene tar form. Til våren blir det bygget en stor platting utenfor kafeen, med utsikt mot elva.

  Over 2.000 sitteplasser

  Etter å ha forsert trappen, konstaterer vi at den enorme hallflaten er ferdig, med faste tribuner og uttrekkstribuner. Her kan Geir Bratlund by på over 2.000 sitteplasser, i tillegg til rundt 800 ståplasser, foran en flate som kan deles opp i to håndballbaner. I bakkant av ståplassene er det anlagt en 60-meter løpebane, med bråstopp i form av en «tjukkas» på endeveggen.

  Videre på rundturen oppdager vi enda en håndballbane, til trening og oppvarming. Turnhallen er på det nærmeste klar. Og lokalene som er tiltenkt treningssenter, helsesenter, læringssenteret for voksne, klasserom for videregående idrettselever og fasiliteter for  kroppsøving for de øvrige videregående elevene i Hønefoss, tar form. Det samme gjør kontorene, blant annet til Hønefoss Ballklubb, og garderobene.

  – Rundt 2.000 mennesker vil være innom Hønefoss Arena på en vanlig dag, sier Bratlund.

  Hønefoss Stadion AS, som er et AKA-selskap, er den største enkeltaksjonæren i Hønefoss Arena, med 36,2 prosent. Ringerike kommune eier 31,2, Hole og Jevnaker kommuner 15,5 prosent hver og Ringerike Idrettsråd 1,6 prosent.

  BLI MED PÅ VIDEO-OMVISNING I HALLEN!

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags