Ny rekord for lokalt ritt

Ringerike Petit Prix byr på knallhard konkurranse for unge syklister i alderen seks til 16 år. Årets utgave av det populære rittet gir ny deltakerrekord.

Ringerike Petit Prix byr på knallhard konkurranse for unge syklister i alderen seks til 16 år. Årets utgave av det populære rittet gir ny deltakerrekord. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Med over 250 påmeldte styrer Ringerike Petit Prix mot ny deltakerrekord i år.

DEL

Stein Erik Thorsen i Ringerike Sykkelklubb ser fram til å ta imot deltakere og publikummere til ny sykkelfest. Når bakketempoen starter på Søndre torg fredag, er den fjerde utgaven av rittet for aldersgruppene knøtter, menn og damer i alderen seks til 16 år i gang.

Deltakerrekord

- Vi har i år ny deltakerrekord med over 250 påmeldte ryttere, opplyser Stein Erik Thorsen.

Han anslår at cirka 30 av de vel 250 påmeldte er fra nærområdet.

Arrangøren har fått mange gode tilbakemeldinger fra Sykkel-Norge. Dermed blir tidligere års ritt videreført med noen endringer.

- Vi har i år justert den lange løypa i fellesstarten på grunn av dårlig veidekke i fjorårets løype, og håper den nye traseen med sine to gruspartier blir tatt vel imot av rytterne, sier Thorsen.

Det lokale sykkelrittet har vekket interesse i Sverige. Antall svenske ryttere til Ringerike Petit Prix er i økning, og teller nå 10-12 syklister.

Mange frivillige

- Jeg tror de har hørt om rittet etter gode tilbakemeldinger. Flere fra vårt lag kjører i Sverige, sier Ringerike Sykkelklubbs leder.

En engasjert arrangørstab på rundt 150 personer er i aktivitet i forbindelse med Ringerike Petit Prix. De bidrar med alt fra rigging til vakthold.

- Kjempeinnsats fra mange frivillige, spesielt rittleder Leif Håkon Karlsen, sier Stein Erik Thorsen.

Han kan melde om at de siste brikkene legges på plass nå i løpet av noen hektiske dager fram til rittstart for et av de største ungdomsrittene i landet.

Første utgave av rittet gikk i 2011, og samlet 175 jenter og gutter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags