Gå til sidens hovedinnhold

Ny løyperekord av Gjerdalen

Artikkelen er over 17 år gammel

Med gnistrende gode løyper var det mange som forventet ny løyperekord i den 25. utgaven av Ringkoll-løpet. Gard Filip Gjerdalen tok saken i egne hender og sørget for at de fikk rett.

Før den 25. utgaven av Ringkoll-løpet startet knyttet det seg stor spenning om det ville bli satt ny løyperekord da kuldegradene hadde gjort sitt til at det var aldeles glimrende forhold for de 289 påmeldte deltakerne. Da starten gikk var det tydelig at enkelte av løperne virkelig hadde bestemt seg for å holde et høyt tempo, og det var Holeværingens Gard Filip Gjerdalen som tok kommandoen fra start.

I egen klasse

Gjerdalen viste klasse fra første stavtak og gikk rett og slett et meget godt langrenn. Eldstemann av de tre Gjerdalen-brødrene ledet fra start til mål. Han var førstemann opp den første stigningen ut fra stadion, og så seg siden aldri tilbake. Den eneste løperen som klarte å henge seg på de første kilometerne var Geir Inge Hansen fra Nes Ski.

– Jeg rykket rett før Borgersetra og ble siden gående alene i front. Du har vel egentlig aldri helt kontroll når du går der framme helt alene, men i dag gikk det heldigvis bra, sa en strålende fornøyd Gard Filip, etter han hadde passert målstreken til ny løyperekord på tiden 1,06,39. Han knuste dermed Lars Høgnes` rekord fra i fjor med nesten et halvt minutt.

– Jeg hadde vel hatt litt mer å gi dersom jeg hadde gått sammen med noen, men jeg er uansett veldig godt fornøyd med å vinne her på hjemmebane. Jeg kjenner jo nesten hver eneste sving her på Ringkollen, og i dag var det helt supert å gå, forteller eldestebror Gjerdalen.

Hjelp fra lillebror

– Var jo ekstra gøy at jeg gikk inn til ny løyperekord, selv om det var ganske overraskende for meg. Jeg synes det var veldig tungt opp fra Mosjøen, men klarte allikevel å holde et ganske bra tempo, forteller Gard Filip. Han legger også til at han syntes forholdene i sporet var utrolig bra, og med god smørehjelp fra lillebror Tord Asle gikk alt som smurt for gutten fra Holeværingen. I mål var Gard Filip et godt stykke før nestemann, Geir Inge Hansen fra Nes Ski. Hansen fikk tiden 1,07,58.

I dameklassen var det Tone Tangen Myrvoll fra Rustad IL som stakk av med seieren. Myrvoll kom inn til den sterke tiden 1,19,44.

Rennleder Ivar Skaug hadde på morgenen fått tilbakemeldinger om at det var utrolig gode forhold ute i løypa, og han både håpet og trodde at de kom til å få se en ny løyperekord i løpet av dagen.

– Forholdene er helt jevne rundt hele løypa, mens det i fjor var noen som klagde over litt dårlige forhold enkelte steder. Men i år har alle så langt kun vært positive når det gjelder føreforholdene, sier Skaug.

Færre på start

Årets deltakerantall ble dessverre ikke mer enn 289, noe som var en klar nedgang fra tidligere år. Skaug sier det er vanskelig å forklare årets nedgang i antall påmeldte, annet enn at noe av forklaringen i år kanskje er at det skjer veldig mye annet på skifronten akkurat rundt disse tidene.

Men antall deltakere til tross, arrangementet var en udelt positiv opplevelse for arrangøren.

– Vi har etter hvert blitt en veldig velsmurt organisasjon. Veldig mange har vært med i mange år og kjenner godt til hvilke oppgaver som må gjøres i løpet av dagen. Og i dag har så å si alt gått helt på skinner, sier en godt fornøyd Ivar Skaug.

Ekstra morsomt for arrangøren var det at løypebas på Ringkollen, Svein Gulbrandsen, vant sin klasse. Gulbrandsen fikk tiden 1,16,26, og i tillegg til klasseseier fikk han også mange lovord fra de andre løperne for måten løypa var preparert på.