Gå til sidens hovedinnhold

Norge slo Hviterussland

Artikkelen er over 11 år gammel

- Det var en tøff kamp, men vi klarte det til slutt, sier Hønefosspilleren Henry McCarthy som representerte nasjonen i EM-kampene i Sarajevo

Norge og Henry McCarthy fikk en flott start på EM-kampene i basketball i Sarajevo da Hviterussland ble slått torsdag. - Henry gjorde manns jobb, konstaterte trener Pål Berg.

75-68 ble sluttresultatet mot Hviterussland, og det var en lykkelig gjeng med norske spillere som feiret seieren i går.

- Hele laget er i ekstase, sa Henry McCarthy etter kampen.

- Det var en tøff kamp, men vi klarte det til slutt. Jeg følte det gikk veldig bra, og syntes jeg gjorde en god kamp, hvor jeg fikk tatt mange returer. Og ikke minst spilte laget bra sammen, sa han.

- Vi har spilt en del sammen nå, og kjenner hverandre bedre og bedre. Dermed blir vi også mer samspilte.

Rammen rundt mesterskapet i Sarajevo er flott, og Hønefoss-spilleren trives bra. Men temperaturen er i høyeste laget.

- Det er varmt her, og hallene blir veldig varme. Det er en utfordring, men vi taklet den bra denne gangen, slo Henry fast.

Trener Pål Berg gir godkjent karakter og vel så det til Henry.

- Han fikk spille 25 minutter, og slet og jobbet veldig bra. Han scoret ni poeng, og gjorde manns jobb, kunne han fortelle.

- Hviterusserne var veldig svære - vi følte vi var 10 centimeter for små i alle posisjoner. Men vi slo dem likevel, sa han.

I dag venter tøff motstand når hjemmelaget Bosnia er motstander.

- Da regner jeg med at det kommer mange for å se på, sier Henry McCarthy, som gleder seg til å spille mot vertsnasjonen.