Gå til sidens hovedinnhold

NM-gullet som smakte

Artikkelen er over 16 år gammel

Hønefoss-gutten Leif Thomas Breivold er fersk norgesmester med bærumslaget 3B. Laget vant 99-85 over Gimle i finalen i Rykkinnhallen.

Nok et ungt idrettstalent har abdisert fra lokalidretten. Leif Thomas Breivold forsto raskt at han måtte utenbygds for å utvikle talentet som basketspiller. I snart to skoleår har han været elev ved Norges Toppidrettsgymnas, basketlinjen, for bedre å kunne kombinere basketsporten med skole. Det er en situasjon 17-åringen stortrives med.

For tre år siden etablerte basketballklubbene Sandvika, Bærums Verk og EB-85 et samarbeid på juniornivå. Resultatet ble laget 3B. Hovedmålsettingen var å vinne NM-finalen om tre år.

– Og det skulle altså skje. Ufattelig deilig å vinne denne finalen, sier Leif Thomas Breivold.

Og måten det skjedde på gjorde ikke saken dårligere. I fjor tapte nemlig 3B mot årets finalemotstander Gimle med ett fattig poeng.

– Denne gang tok vi dem med 14 poeng i finalen, sier Breivold.

Dessverre satte en kneskade en stopper for spill i finalen. Selvsagt surt, men Leif Thomas gjorde sitt til at laget kvalifiserte seg for finalen. NM-gullet var dermed hans.

– Jeg har slitt med en skade etter nyttår, og kunne ikke spille for fullt i sluttspillet. Men selv om jeg ikke kunne spille finalen, hadde jeg nok av spilletid til å kalle meg norgesmester, sier Leif Thomas.

Siden skolestart i fjor høst har han bodd på hybel på Kolsås sammen med to skole- og lagkamerater.

Det fungerer veldig greit, men det er godt å komme hjem og spise mammas mat i helgene, presiserer Leif Thomas.

3B møtte Gimle, Njård og Hop i sin innledende gruppe i NM-sluttspillet. Laget ble nummer to, etter å ha tapt for Gimle med 15 poeng. I semifinalen var Ammerud motstander. Det ble en tøff batalje.

– Vi liker ikke Ammerud og Ammerud liker ikke oss. Det ble en knallhard kamp, men vi vant til slutt med to poeng. Men det var virkelig spennende. De ville gjerne slå oss etter at vi slo dem i semifinalen i fjor, sier Leif Thomas Breivold.

3B vant semifinalen med to poeng.

Sesongen er ikke helt over for 17-åringen ennå. I mai skal han delta i Gøteborgfestivalen med Hønefoss Basketballklubb. I sommer skal han på basketcamp i USA.

– Det gleder jeg meg virkelig til, sier den ferske norgesmesteren.