- Vi er veldig godt fornøyd med deltakelsen. Den ble langt høyere enn vi hadde ventet på en lørdag den siste helgen i høstferien, sier Jan Erik Korgerud, som var løpsleder i Eggemomila.

Vidar-løperen Svein Inge Buhaug vil huskes av mange som så den første halvdelen av årets Ringeriksmaraton. Da løp han fra alle stafettlagene på sin halvmaraton. Lørdag var han suveren på Eggemoen, med meget sterke 30.56 som sluttid.

- Det gikk greit, men jeg har hatt et tøft program i det siste, sier han om løpet sitt.

- Sist helg ble jeg tredje best på halvmaraton under Oslo Maraton, og for 14 dager siden var jeg toer i "Birken". Helgen før det igjen var jeg nest beste norske i VM i bakkeløp, forteller han. På Eggemoen måtte han passe ekstra godt på hvor han satte føttene.

- Det var vått og glatt en del steder, men det gikk helt fint, konstaterer han.

Jan Erik Korgerud er svært imponert over Buhaug.

- Han hadde helt sikkert satt løyperekord om vi hadde brukt den vanlige løypa, slår han fast.

Korgerud gledet seg også over mange sterke tider av lokale løpere, flere av dem i yngre årsklasser. Blant annet løp Kristian Piippo (13) på 35.34, som er en strålende tid på distansen.

- Det er mange yngre som begynner å løpe bedre nå. Det er veldig positivt, sier Korgerud.

Årets arrangement omfattet også et nulløp, som samlet 16 deltakere. De fleste av disse var å finne i de yngste årsklassene.

- Vi prøvde ut dette i år for å ha et tilbud til nulløperne. At flere unge valgte dette er veldig positivt, sier han.

Raskeste løper på 10 kilometer for menn var som nevnt Svein Inge Buhaug, som vant foran Gjøvik-løperen Vegard Ølstad (16). Kvinneklassen ble vunnet av Vidars Siri Størmer, foran Kari Langerud. På den halve distansen var Gerard Cornelissen raskeste mann, mens Modums Veronika Blom var best i kvinneklassen, med Ida Marie Dahl på andreplass.