Marius Aasen kunne smile fornøyd etter den nest siste helgen i VM-cupen DMACK Fiesta Trophy. Hønefoss-gutten ble nummer fem i løpet, som inngikk under Rally Tyskland.

Dersom det norske rallytalentet vinner Dmack Fiesta Trophy sammenlagt, får han en gratisbillett inn i WRC 2-klassen, altså den nest grommeste klassen i VM-rally. Det er intet mindre enn en kjempesjanse Marius Aasen står framfor når han setter seg bak rattet i Spania siste helgen i oktober for å delta i de to siste løpene.

Smalt inn i fjellvegg

Torsdag startet Rally Tyskland med seremoniell start i sentrum av byen Trier, der også base og service fant sted.

Fredag morgen startet først løpets etapper med trange veier gjennom vinrankene i Moseldalen.

Men på tredje fartsprøve gikk det galt. Aasen forteller:

– Jeg bremset ned litt feil, og fikk en sleng på baken på bilen. Den smalt inn i en fjellvegg, og bærebrua ble slått skjev. Jeg kunne ikke fullføre fredag, men skadene var ikke verre enn at bilen var klar på lørdag, forteller Marius Aasen.

Slet med styringen

Lørdag fortsatte løpet gjennom militært område med «hinckelstein» på hver side av veien og da ble også den 45,61 km lange krevende prøven, Panzerplatte kjørt.

– På starten av dagen var ikke styringen på bilen helt som den skulle, og vi tapte noen små sekunder hele veien. Etter service fikk vi rettet på problemet, og da var vi blant de tre beste på hver eneste fartsprøve. Det var godt å få den bekreftelsen, sier Marius.

Han vant også en fartsprøve, og kan smykke seg med fortsatt å lede Dmack Fiesta Trophy, nå med fem poeng ned til Tom Cave fra Storbritannia, som også var uheldig denne helgen. Cave måtte bryte på en av lørdagens fartsprøver.

– Det var heldig for meg. Han som vant i helgen ligger langt bak i sammendraget, sier Marius Aasen.