Helgens EM-runde i Rallycross Supercar ble avviklet under arrangementet «World RX of Belgium» ved banen Circuit Jules Tacheny. Det var rekordstort startfelt i klasseN med hele 28 Supercar-biler, opplyser Anders Bråtens team i en pressemelding.

Helgens runde ble avviklet over tre dager, og Bråten tok seg helt til finalen søndag. Noe som omtales som sensasjonelt i pressemeldingen fra teamet.

– Vi har rett og slett ikke noe ord som kan beskrive hvor vanvittig det er å nå en finale i denne serien. I den direktesendte finalen som gikk på NRK1 var Anders fra bakerste startspor helt i front blant de aller raskeste inn i første sving. Ut av svingen og over hoppet ble det dessverre trangt og en konkurrent hoppet inn i Anders, som gjorde at før han kom seg ut av sandfella var han allerede en halv runde bak. Anders ga aldri opp og tidsmessig runde for runde kjørte han med tider som kunne kommet inn blant de fire raskeste i finalen. Anders kom likevel i mål til stående applaus som nummer 6, og tok seg tid til å stoppe etter målgang og gjengjelde applausen til de over 20.000 som satt på tribunen. Anders er så langt eneste nordmann som har nådd en finale i denne klassen i år, skriver teamet.

LES OGSÅ: Flott debut i EM av Anders Bråten