Gå til sidens hovedinnhold

Åse og Jens var de beste lokale i Nordmarka Halvmaraton

Artikkelen er over 3 år gammel

Åse Klinkenberg fikk den beste lokale plasseringen i Nordmarka Halvmaraton med en sterk tredjeplass. Jens Bjertnæs ble nummer ni i herreklassen.

Et rekordstort startfelt la av gårde fra Damtjern i Nordmarka Halvmaraton.

Over 500 var påmeldt i konkurranse- og trimklassen (uten tid).

– Vi arrangerte for åttende gang, men har aldri opplevd maken til interesse for dette løpet. Store deler av landets fremste langdistanseløpere og mange utenlandske sto på startstreken, forteller Hans Edgar Rakeie på vegne av arrangøren.

Det ble da også løpt nesten rekordraskt i den 2,1 mil lange traseen, som går på fine skogsveier i småkupert terreng med noen utfordrende bakker.

Det var svenskkenyaneren Japhet Kipchirchri som dukkert opp først i skogen på Damtjern, etter å ha ristet av seg Senay Fissehatsion (2016-vinneren av Hytteplanmila). Med 1.07,52, var han 41 sekunder foran Tjalves afrikaner. Men måtte se at rekordtiden til Minale fra i fjor på 1.07,27, ble litt for sterk.

I dameklassen var det den norske maratonmesteren Marthe Katrine Myhre fra Gjøvik som vant. Med tiden 1.25,06 var hun fem minutter foran Elin Hagavold fra Eggedal.

Gledelig var det at Jevnakers Åse Klinkenberg klinket til med tredjeplass på 1.31,36. En meget sterk prestasjon av den lokale damen.

Blant gutta var det en annen hadelending som var raskest. Jens Bjertnæs fra Jevnaker sikret niendeplassen på 1.20,56.

Nest beste lokale i herreklassen ble Richard Larssson fra Ringerike på 16. plass med tiden 1.23,16.

I dameklassen ble Helene Ness Jørgensen fra Hytteplan Sport nest beste fra vårt distrikt på 19. plass med 1.45,21.

Et fantastisk sommervær var ramme rundt et flott løp.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.