Gå til sidens hovedinnhold

Gjerdalen sikret sammenlagtseieren

Artikkelen er over 3 år gammel

Tord Asle Gjerdalens sammenlagtseier i Ski Classic var aldri truet. Lørdag ble han nummer to i Finland, bare spurtslått av lagkamerat Andreas Nygaard.

Tord Asle Gjerdalen måtte bli dårligere enn nummer 25 for at Andreas Nygaard skulle ta fra ham seieren i verdenscupen i langløp, Visma Ski Classic. Det skjedde selvsagt ikke, selv om Andreas Nygaard vant Ski Classics-avslutningen Ylläs-Levi i Finland lørdag.

Og nærmest seg på resultatlista hadde han tre lagkamerater fra Team Santander.

Nygaard har bevist en rekke ganger at han er den beste spurteren i langløpssirkuset i langrenn. Det gjorde han på ny i Levi lørdag.

27-åringen hadde klart størst fart på de siste meterne og vant foran Tord Asle Gjerdalen og superveteranen Anders Aukland.

– Det var hardt. Jeg var supersliten, og Tord kjørte virkelig hardt i den siste motbakken. Han var sterk og i god form. Heldigvis var også han sliten på slutten, og da var jeg heldig som klarte å komme meg forbi på de siste 50 meterne, sa Nygaard etter målgang.

Storeslem

Gjerdalen gjorde det han kunne.

– Jeg kjenner mine styrker, og visste at Andreas ville bli sterk på oppløpet. Dermed måtte jeg angripe i bakkene. En stor dag for laget, oppsummerte han.

Øyvind Moen Fjeld, også han tilhørende Team Santander, ble nummer fire.

Deretter fulgte den finske femmilsvinneren fra OL i Pyeongchang, Iivo Niskanen. Han tok seg tid til å hilse på hjemmepublikummet ned oppløpet i Levi.

– Planen min var å følge Gjerdalen og Nygaard, men det klarte jeg ikke. Jeg hadde ingen sjanse til å være med i seierskampen i dag, sa finnen.

Med lørdagens andreplass sikret Gjerdalen seg sammenlagtseieren i årets Ski Classics. Nygaard fulgte nærmest.

Stor sesong

45 år gamle Anders Aukland, som har sagt at han satser videre som langrennsløper i tre nye år, avsluttet sesongen med tre strake tredjeplasser.

Andreas Nygaard vant på sin side både Birkebeinerrennet og Vasaloppet i det som har vært hans beste sesong så langt.

Gjerdalen måtte samtidig gi tapt for Morten Eide Pedersen i kampen om klatretrøya. Den sikret sistnevnte seg på det innlagte klatrepunktet i lørdagens renn. Eide Pedersen fikk samtidig ikke med utfallet av Ylläs-Levi å gjøre.

– Jeg prøvde virkelig å vinne trøya. Vi hadde en god fight, og den kostet mye. Morten var sliten etterpå, fastslo Gjerdalen.

– Jeg la mesteparten av energien min i å sikre trøya, sa Eide Pedersen.

Svenske Anton Karlsson vant spurttrøya i denne sesongens Ski Classics.

Kommentarer til denne saken