Tord Asle tapte spurtduell og ble nummer to

ANDRE: Tord Asle Gjerdalentok andreplassen i langløpet Jizerska 50. Her fra Marcialonga tidligere i vinter.

ANDRE: Tord Asle Gjerdalentok andreplassen i langløpet Jizerska 50. Her fra Marcialonga tidligere i vinter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norske Andreas Nygaard trakk det lengste strået i spurten i Ski Classics-løpet Jizerska 50 i Tsjekkia søndag og vant foran holeværingen Tord Asle Gjerdalen.

DEL

Nygaard fikk dermed sin deilige revansj, etter at han ble nummer tre i 2018, med seier i det fem mil lange løpet i områdene rundt Liberec, VM-byen fra 2009.

Det hele ble avgjort med en uhyre spennende spurt hvor 12 løpere var med. Der slo Nygaard, i den gule ledertrøya, knockout på konkurrentene og vant foran Tord Asle Gjerdalen og finske Ari Luusua.

Seieren var Norges niende i Jizerska 50. Sist gang en utøver fra et annet land vant var i 2012, da tsjekkiske Stanislav Rezac seiret på hjemmebane.

Hele sju av de ni første i mål kom fra Norge. Morten Eide Pedersen, som vant langløpet i 2015, 2017 og 2018, ble nummer fem.

Dermed ser det lovende ut for de norske langløpsspesialistene før Vasaloppet søndag 3. mars. Nygaard er en av de største favorittene foran løpet han vant i fjor.

På damesiden ble det tidlig dannet en trio i front – svenske Lina Korsgren og Britta Johansson Norgren, samt hjemmehåpet Katerina Smutna. Korsgren stakk ifra med drøye ti kilometer igjen og vant med over minuttet ned til Smutna. Johansson Norgren, som vant i 2016 og 2018, ble nummer tre.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags