Løfshus gir seg som landslagssjef i langrenn etter sesongen

Vidar Løfshus slutter som landslagssjef i langrenn etter sesongen.

Vidar Løfshus slutter som landslagssjef i langrenn etter sesongen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vidar Løfshus opplyser at han søker nye utfordringer etter sesongen og slutter som sjef for langrennslandslagene.

DEL

Vidar Løfshus søker nye utfordringer etter sesongen og slutter som sjef for langrennslandslagene. Norges Skiforbund slapp nyheten i sosiale medier.

Løfshus har vært ansatt i NSF siden 2006. Han har hatt stillingen som landslagssjef de siste åtte årene.

– Skal du ha denne jobben, må du være topp motivert og inspirert hver dag på jobb. Det er uten tvil en jobb i 24 timer i døgnet og sju dager i uken. Sånn sett skal du være en toppidrettsutøver, og det har jeg prøvd å etterleve i de 13 årene jeg har vært her. Nå føler jeg kanskje det er på tide å gjøre noe annet. Hvis motivasjonen bare mangler bitte litt, er det på tide å bøye av, sier Løfshus i videoen lagt ut av skiforbundet på Instagram og Facebook.

– Hva har disse 13 årene gitt deg?

– Først og fremst masse gleder og stort sett oppturer. Kurven med antall medaljer i mesterskap. Dette er ikke noen dans på roser. Det er konkurranser og prestasjoner det handler om, sier Løfshus og legger til at det er konkurransemiljøet som har trigget ham.

– Jeg har trivdes hver dag. Litt nedturer har det også vært for min del, men stort sett har det vært en glede å gå på jobb og reise rundt med en fantastisk gjeng.

Turbulent

I tillegg til en drøss med gullmedaljer i mesterskap og stor suksess for norske løpere i verdenscupen, har Løfshus også vært landslagssjef i en turbulent tid for norsk langrenn. I 2016 kom det på få måneder dopingsaker som involverte Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug.

Fra ulike hold ble langrennsledelsen med Løfshus i spissen kritisert for håndteringen av sakene. Landslagssjefen hadde også sine offentlige feider med Petter Northug.

49-åringen forteller at han ikke vet hva han går til når vintersesongen er over. Han er utdannet siviløkonom.

– Jeg er helt ærlig når jeg sier at det aner jeg ikke. Det er litt av grunnen til at jeg har kjøpt meg tid. Kontrakten går ut i mai, så jeg må begynne å sondere litt rundt dette med å få meg ny jobb. Det er en familie jeg skal brødfø, så det er greit å begynne å tenke litt på det, sier han.

– Da kan jeg kanskje ha to tanker i hodet samtidig, selv om det nå først og fremst er VM i Seefeld og avslutningen av denne sesongen som er hovedfokus. Ute i mars kan jeg begynne å tenke på hva jeg skal gjøre i framtiden.

Sa i fjor at han ville fortsette

Ski-VMs første medaljeøvelse i langrenn er sprinten 21. februar. Løfshus stiller med svært sterke vinnerkort på hånden i Seefeld.

Så sent som i fjor høst sa Løfshus at han hadde lyst til å fortsette i jobben.

– Ja, og jeg har drømmejobben for alle som er interessert i norsk langrenn. Tenk å være sjef for landslagene våre, sa han til TV 2.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags