Johaug suspendert i to måneder

Langrennsløper Therese Johaug suspenderes i to måneder.

Langrennsløper Therese Johaug suspenderes i to måneder. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Therese Johaug er suspendert i to måneder som følge av den positive dopingprøven.

DEL

Det bekrefter påtalenemnda i Antidoping Norge overfor NTB.

Johaug avla 16. september en dopingprøve med spor av det forbudte stoffet clostebol. Langrennsstjernen og tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen har forklart at prøven skyldes bruk av en salve for å lindre solbrente lepper.

Saken har den siste tiden vært utredet av administrasjonen i Antidoping Norge. Onsdag bekrefter antidopingbyrået at den innledende saksbehandlingen er ferdig og at saksdokumentene er forelagt Påtalenemnda.

Påtalenemnda har i kjølvannet av det fattet vedtak om at Johaug utestenges i to måneder.

– Therese Johaug suspenderes fram til 18.12.2016, eller til tidspunkt for domsavsigelse dersom dette tidspunktet kommer før, heter det i en uttalelse.

– Bakgrunnen for vedtaket er at Påtalenemnda er av den oppfatning at utøver ikke kan sies å ha opptrådt uten skyld. Slik saken fremstår vil NIFs lov §12-9 således ikke kunne komme til anvendelse og suspensjon skal ilegges. Suspensjonen innebærer at utøver ikke kan delta i konkurranser og organisert trening, sier leder av Påtalenemnda, Anstein Gjengedal.

Administrasjonen i Antidoping Norge vil nå fortsette sitt etterforskningsarbeid før dokumentasjonen legges fram for Påtalenemnda for vurdering av påtalespørsmålet.

– Det er viktig å understreke at vi så langt kun har tatt stilling til selve suspensjonsspørsmålet, og på dette tidspunkt vil vi ikke kommentere detaljer i selve saken, sier Anstein Gjengedal.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags