Ingeborg (30) satser med eget lag og lokal sponsor: I dag møter hun verdenseliten i Østerrike

SATSER: Ingeborg Dahl fra Ådal tok initiativ til å starte eget langdistanselag og har fått XPND AS (tidligere Tronrud Holding) i ryggen.

SATSER: Ingeborg Dahl fra Ådal tok initiativ til å starte eget langdistanselag og har fått XPND AS (tidligere Tronrud Holding) i ryggen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi er forberedt på det meste og har pakket med noen ekstra par med ski, sier Ingeborg Dahl fra Ådal.

DEL

Hun har med seg pappa Torbjørn Dahl i støtteapparatet, når det nystiftede laget Team XPND stiller i sesongens tredje renn i skimesterskapet Visma Ski Classics. I Kaiser Maximilians Lauf i Seefeld venter 60 kilometer skiløyper lørdag.

Laget er allerede på plass:

– Det snør fortsatt mye i området, så det er litt usikre forhold foreløpig. Derfor er det mulig at jeg må endre taktikk og gå med feste i stedet for å stake, sier Ingeborg Dahl.

Onkel er også med

Ingeborgs onkel, Ole Sannerud fra Ådal, er lagets smøresjef. Han har tidligere erfaring fra smørebussen til det norske skilandslaget. Team XPND består for øvrig av utøverne Kristoffer Nielsen fra Skien og Erlend Thomas Hennig fra Hjelmeland. Hennig er hjemme på grunn av sykdom, så det er Dahl og Nielsen som skal forsvare nykommerlagets ære.

SATSER LANGT: Ingeborg Dahl fra Ådal, Kristoffer Nielsen fra Skien og Erlend Thomas Hennig fra Hjelmeland. De to førstnevnte er på plass i Østerrike, klare for langløp.

SATSER LANGT: Ingeborg Dahl fra Ådal, Kristoffer Nielsen fra Skien og Erlend Thomas Hennig fra Hjelmeland. De to førstnevnte er på plass i Østerrike, klare for langløp. Foto:

Bak står sponsor XPND AS, tidligere Tronrud Holding, som eies av Nils Kjetil Tronrud.

– Team XPND er et resultat av en lokal satsing. Da Ingeborg tok kontakt med oss med sine planer om å starte et eget langdistanse langrennslag, ble vi raskt enige om å etablere Team XPND, sier Tronrud.

– I Visma Ski Classics møter Ingeborg, Kristoffer og Erlend Thomas tøff konkurranse, så det blir spennende å følge de gjennom sesongen. Som nysatsing må vi nok tåle «underdog»-stempelet. Det er en utfordrerrolle som utøverne lever svært godt med og ser på som en utfordring.

Dette er lagets aller første sesong. De tre utøverne har alle et mål om å klatre et godt stykke opp på rankinglisten i løpet av sesongen.

Vil overraske

– Vi er stolte av å presentere Team XPND som et nytt norsk langløpslag i Visma Ski Classics, sa Ingeborg Dahl til langrenn.com, da teamet ble tatt ut i november.

TEAM XPND: Ingeborg Dahl fra Ådal, omkranset av lagkameratene Kristoffer Nielsen fra Skien og Erlend Thomas Hennig fra Hjelmeland.

TEAM XPND: Ingeborg Dahl fra Ådal, omkranset av lagkameratene Kristoffer Nielsen fra Skien og Erlend Thomas Hennig fra Hjelmeland. Foto:

– Ambisjonene for sesongen er å etablere teamet i Visma Ski Classics, få til gode resultater i enkeltrenn og komme med noen overraskelser gjennom sesongen.

Torsdag melder Dahl om god form og enorme snømengder i Østerrike.

– Nå gleder vi oss bare veldig til å starte på lørdag, sier hun.

Kaiser Maximilians Lauf sendes direkte på NRK lørdag fra klokken 08.45.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags