Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsaktuelle

Artikkelen er over 12 år gammel

Disse åtte armene tilhører fire lokale basketballspillere som alle er landslagsaktuelle.

Ikke mindre enn fire spillere fra Hønefoss basketballklubb er aktuelle for norske landslag. I helgen deltar de på nasjonal samling hvor U16- og U18-landslagene skal tas ut.

Ytterligere to

Tidligere har Ringerikes Blad kunnet fortelle om Henry McCarthy og Martin Gustavson, som begge har vært aktuelle for U18-landslaget. Det er de fortsatt, men nå kan vi legge til ytterligere to navn på listen over aktuelle landslagskandidater.

Kandidater til nordisk

Til helgens samling er også Magnus Jernslett og Vetle Bjørnstad Fredriksen tatt ut, og de er kandidater til å komme med på U16-laget som skal spille nordisk mesterskap i Stockholm i mai. I alt er omkring 30 spillere tatt ut til samlingen. U18-laget skal også spille nordisk mesterskap, men for disse spillerne kjempes det også om å få være med på en større europeisk turnering i august.

Tre dagers samling

I løpet av helgen skal spillerne gjennom tre dager med to daglige treningsøkter. Selv om de vil møte mange gode spillere, er mange av disse kjente ansikter fra seriekamper, og HBBK-spillerne kjenner nivået på spillerne de skal konkurrere med om landslagsplassene.

30 spillere innkalt

Magnus Jernslett og Vetle Bjørnstad Fredriksen er tatt ut for å prøve å komme med på U16 landslaget som i mai skal spille nordisk mesterskap i Stockholm. Totalt er rundt 30 spillere kalt inn til samlingen.

Kjenner de fleste

Martin Gustavson og Henry McCarthy skal forsøke å komme med på U18 landslaget som også skal spille nordisk mesterskap i Stockholm, men de har også mulighet til å komme med i en større europeisk turnering i august.For spillerne venter det tre dager med to treningsøkter daglig. De møter mange gode spillere, men kjenner de fleste fra møter i seriekamper og kjenner nivået på spillerne. Spenningen er naturlig nok stor foran tre tøffe dager med mye trening

Gode råd

Martin Gustavson og Henry McCarthy var på denne typen samling i romjula, og har noen gode råd til "førstereisguttene" Vetle og Magnus.

- Ha det moro, og ikke tenk for mye på at du må prestere. Gjør heller det du kan på en best mulig måte. Hvis dere gjør det samme som dere gjør på trening, kommer dere langt, sier Martin Gustavson.