Bare noen minutter ut i fredagens treningskamp, fyrte ultras fra Lillestrøms fanskare av knallskudd og bluss på tribunen.

Ifølge rapporten som ble utarbeidet av politi og vaktmannskap etter kampen, oppfordrer politiet nå Hønefoss Ballklubb til å anmelde saken.

- Kunne gått riktig galt

Alle tilgjengelige politistyrker ble tilkalt, og 13 uniformert politi var til stede fra midtveis i første omgang og ut kampen.

- Heldigvis var dette en generalprøve før seriekampene, og vi hadde mange funksjonærer til stede. De gjorde det eneste rette, nemlig ringe inn ultrasene og sørge for at de forholdt seg i ro. Da politiet kom, tok de over kommandoen og gjorde de det samme. Det kunne gått riktig galt dersom denne gjengen hadde blitt provosert. Da kunne vi fått et masseslagsmål, og det unngikk vi, roser Per Christian Balke, daglig leder i HBK.

Ikke bestemt seg for anmeldelse

Han understreker at HBK ennå ikke har bestemt seg for å anmelde forholdet, men Balke opplyser at hver og en av de mellom 30 og 40 LSK-ultrasene måtte oppgi personlige data før de fikk forlate arenaen. De skal også ha blitt filmet av kameraene på arenaen.

- Identiteten til hver enkelt er notert, sier Balke.

- Vant til knallskudd

Etter kampen ble LSK-trener Magnus Haglund konfrontert med bråket, men den svenske treneren hevet ikke engang øyenbrynene over det som skjedde på tribunefelt A på AKA Arena. Det til tross for at barn og unge satt ringside ikke langt unna.

Haglund syntes ikke oppførselen fra fansen var så ille.

- Ja, jeg hørte knallskudd. Supporterne viser at de er klare for premieren. Jeg er fra Sverige. Vi er vant til veldig mange knallskudd, så jeg reagerte ikke så veldig på det, sa han til TV2.

Per Christian Balke hever imidlertid øyenbrynene over utsagnet til LSK-treneren.

- Vi i HBK og LSK kjenner hverandre godt, og har et godt forhold. Jeg tviler sterkt på om dette er LSKs offisielle holdning til det som skjedde. Dette for regelrett stå for Hauglunds egen regning, sier Balke bestemt.

Også Norges Fotballforbund har bedt om en rapport om det som skjedde, men Balke er ikke sikker på om klubben vil få en straffereaksjon.