Gå til sidens hovedinnhold

Kroppen sa stopp

Artikkelen er over 15 år gammel

DRUSKININKAI, LITAUEN: Torgeir Nørbech ble stoppet av et slags hold under åpningsdistansen på junior-VM i orientering, men han ble bedre etter løpet og er klar for et utrolig blodslit tirsdag.

Førsteårsjunioren står foran litt av en kraftprøve. 12,5 kilometer, vel å merke målt luftveien, i sterk hete, venter på langdistansen. Skogen veksler fra åpen furuskog til partier med tett skog og mye undervegetasjon som brennesle.

Bortsett fra at det er flatere enn det var på langdistansetestløpet på Hønefoss er det mange likheter med det som var under det siste uttakningsløpet foran VM da Ringerike-utøveren sikret plassen med en sterk femteplass.

– På langdistansen har jeg hatt gode resultater i Norge. Dette er en distanse jeg gleder meg til. Langstrekk og jevn fart passer meg bra, sier Torgeir.

– Du har heller ikke noe i mot et blodslit?

– Jeg gleder meg til å kjempe, smiler Torgeir.

God åpning

VM-debutanten fra Haugsbygd hadde startnummer én på sprinten. Til å begynne gikk det riktig bra. Han hadde flyt på orientering og god fart. Halvveis kom han på en god passeringstid, men på den siste halvdelen tapte han mange plasser.

– Jeg fikk vondt og litt vanskeligheter med å puste. Det var kanskje et slags hold. Jeg har ikke hatt noe lignende før, sier han.

Han ble bedre etterpå, men landslagstrener Kenneth Buch sier at det må slås fast at Torgeir er klar for løpe for fullt igjen.

– Går det bra, kan en plass blant de 50 beste være mulig, men jeg har ingen store resultatforventninger til Torgeir. Han er ikke minst her for å lære, sier landslagstreneren.

Spennende ventetid

Torgeir kom til Litauen for første gang fredag. Etterpå har han vært ute i skogene og sett hva som venter på de resterende konkurransene, som er ute i skogen. I går gikk konkurransen i sentrum av Druskininkai med park- og bystrøk i begynnelsen av løpet før det var noe skog på den siste delen av sprinten.

– Jeg trives i den norske troppen. De fleste kjenner jeg fra før. Så var det godt å komme i gang i går. Jeg følte at jeg ventet på starten de par siste dagene i forkant, sier Torgeir Nørbech.