- Det gagner ikke fotballen slik Jevnaker har opptrådt i de siste kampene. De stiller med 4. divisjonslaget i 3. divisjon og motsatt slik at andrelaget skal berge plassen. Det er alt annet en Fair Play, sier fotballformann i Eidskog, Sven Stolpe til Hadeland.

Hadeland skriver torsdag at dersom JIF taper mot Spa/Bra lørdag, fører det trolig til at Eidskog rykker ned fra 3. divisjon. Dermed får det konsekvenser for 4. divisjonsavdelingen i IØFK og ikke i Buskerud.

Hvis Jevnaker slår Spa/Bra i siste kamp, og Eidskog slår Lørenskog 2, rykker Spa/Bra ned. Dette får konsekvenser for 4. divisjon Buskerud. Hadeland tar forbehold om nedrykk i andre divisjoner, men skriver at dette blir resultatet i ytterste konsekvens.

Til avisen sier Stolpe:

- Vi frykter at Jevnaker fortsetter i samme sporet som de siste kampene. Det betyr at Spa/Bra får lett match og berger plassen.

Lagleder for Jevnaker 2, Vegard Smestadmoen, sier til Hadeland at laget alltid går for seier.

- Det er ingen hemmelighet at vi har brukt A-spillere på B-laget for å berge B-lagets plass i 4. divisjon, men det gjør de fleste andrelag i løpet av sesongen. Samtidig er det veldig viktig spillerutvikling for de unge juniorene som har fått spilt i 3. divisjon, sier Smestadmoen.

Styreleder i JIF Fotball, Otto Olsen, er klar på at klubben ikke bryter noen regler.

- Vi forholder oss til regelverket på samme måte som lagene i Tippeligaen og Adeccoligaen gjør. I fjor høst ble vi offer for at AaFK 2 plutselig trengte poeng i de siste kampene. B-laget vårt mot Åmot blir trolig det samme som slo Åssiden, sier Olsen.