Krangler om Wold-oppgjør

UENIGE: Styreleder i HBK, Bjørn Aasen og mannen han så sent som 10. august i fjor hadde full tillit til, Kjell Sverre Wold, er svært uenige om hvordan sistenevntes trenerkarriere i Hønefoss Ballklubb ble avsluttet.

UENIGE: Styreleder i HBK, Bjørn Aasen og mannen han så sent som 10. august i fjor hadde full tillit til, Kjell Sverre Wold, er svært uenige om hvordan sistenevntes trenerkarriere i Hønefoss Ballklubb ble avsluttet. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Hønefoss Ballklubb og Kjell Sverre Wold har fremdeles ikke kommet fram til en økonomisk avtale etter at Wold fikk sparken som HBK-trener i november. Det har til og med vært uenighet om hvorvidt Wold ble sparket eller ikke.

DEL

Kjell Sverre Wold ble ansatt som Hønefoss-trener 5. oktober 2006. Etter en sesong med skuffende resultater og nedrykksstrid, ble han innkalt til et møte med HBK-ledelsen 27. november i fjor. På dette møtet fikk han beskjed om at han ikke lenger var hovedtrener i Hønefoss Ballklubb.

Etter det Ringerikes Blad erfarer har Hønefoss-ledelsen sådd tvil om hva som egentlig ble sagt på det aktuelle møtet den ettermiddagen i november. De hevder at Wold slett ikke ble sparket. Deres versjon er enten at man ble enige om en oppsigelse, eller at Wold selv sa opp sin stilling.

- Vil koste skjorta

Samme dag uttalte imidlertid Kjell Sverre Wold til Ringerikes Blad at "dette kommer til å koste skjorta for HBK". Han begrunnet det med at han hadde to år igjen av sin kontrakt, og at han dessuten skulle ha kompensasjon for tapt anseelse og tort og svie. Av dette går det krystallklart fram at Wold mente at han hadde fått sparken.

Per i dag vil Kjell Sverre Wold imidlertid ikke kommentere saken.

- Jeg vil ikke si noe om dette, fastslår han.

Hønefoss-ledelsen har heller ingen kommentar.

- Vi er midt i en prosess og jeg vil ikke uttale meg om vår formening i dette spørsmålet, sier styreleder i HBK, Bjørn Aasen.

Han vil heller ikke kommentere hvorvidt størrelsen på Wolds sluttpakke påvirker HBKs muligheter til å hente inn forsterkninger til spillerstallen før kommende sesong.

Siden begynnelsen av desember har partenes advokater vært i sporadiske forhandlinger, uten at de har kommet til en enighet om Kjell Sverre Wolds sluttpakke. Dersom dette vedvarer, ender saken i rettsapparatet.

- Vi hadde et møte i forrige uke og er inne i sluttfasen, fastslår Bjørn Aasen.

Ringerikes Blad kjenner til at forhandlingsklimaet har vært dårlig. I tillegg til uenigheten om hvorvidt HBK sparket Wold, har Hønefoss Ballklubb også ved flere anledninger kritisert Kjell Sverre Wold kraftig for den jobben han gjorde i Hønefoss BK. Aasen vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

- Hvordan er forhandlingsklimaet?

- Det har jeg ingen kommentar til. Nå konsentrerer vi oss om å bli ferdige med denne saken, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags