Gå til sidens hovedinnhold

Kom til semifinale i NM

Artikkelen er over 10 år gammel

16-årsjentene til Hønefoss Basketballklubb fulgte opp innsatsen til 18-årsjentene, og spilte seg til semifinale i NM-sluttspillet.

For en uke siden var det 18-årslaget til HBBK som imponerte ved å ta bronse i NM. I helgen var 16-årsjentene nesten like gode.

Hønefoss var seedet som fjerdelag, og til slutt ble det også en fjerdeplass. Oppladingen var langt fra idéell; med bare fem jenter i U16-alder, måtte to håndballspillere lånes inn for anledningen.

Det begynte bra mot Fjellhamar i gruppespillet. Med 15 poengs ledelse midtveis så det ut til å gå mot en trygg seier, men med en liten nivåsenking, samtidig som Fjellhamar hevet seg, var det plutselig 55-54 til Hønefoss minuttet før slutt. To straffer i sluttsekundene førte til 57-54 i sluttresultat.

Gimle fra Bergen var neste motstander, og dette ble ansett som HBBKs gruppefinale med tanke på avansement. Hønefoss-jentene kjørte over Gimle i første periode, og med 27-3 etter 10 minutter var det meste avgjort. Siri Granheim imponerte stort i denne kampen, og scoret hele 39 poeng i en kamp som endte 60-30 til HBBK. Dermed var målet nådd, og semifinaleplassen var sikret.

Da spilte det liten rolle at det ble tap mot Ulriken i siste kamp. Etter en svak andreperiode var jentene fullt på høyde med bergenserne i siste halvdel av kampen, og tap med 18 poeng. 37-55 var godkjent.

I semifinalen var Hop motstander, og HBBK hang godt med i første periode. Deretter ble det tyngre, og HBBK måtte tåle et tap med 65-27. Dermed ble det bronsefinale mot Asker.

Det var en kamp jentene visste ville bli vanskelig. Asker hadde knepne tap mot Hop og Ulriken, og de var dermed klare favoritter. Starten var likevel god, og HBBK gikk raskt i ledelse. Halvveis i kampen var det likevel Asker som hadde tatt over, og utover i kampen hadde de full kontroll. Det endte med 63-45 til Asker, og fjerdeplass totalt til Hønefoss.

Selv om det ble noen tap, hadde laget oppnådd målet om semifinale. Jentene ga aldri opp, og mot sterk motstand i denne turneringen fikk de se klart hva de trenger å jobbe videre med.

Poeng totalt i turneringen: Siri Granheim 102, Tonje Bakke 2, Marie Skogsholm 31, Elin Kvisgaard Gulbrandsen 67, Maiken Johnsen 8, Hedda Bollum Berge 1, Stine Marie Kristoffersen 3, Julie Gjerstad Lad 12.