Gå til sidens hovedinnhold

Knuste rekorden i Hytteplantesten

Artikkelen er over 7 år gammel

EM-klare Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde tatt turen til Eggemoen for å gjennomføre den siste testen før avreisen til Zurich, og svarte med ny løyperekord på 16:12 i den fem kilometer lange løypa.

Hytteplantesten blir et stadig mer populært terrengløp helgen før Ringeriksmaraton. Lørdag fullførte 230 i alle aldre den raske løypa med start og mål på Eggemoen.

Den driftige arrangøren Hytteplan med Jon Anders Kvisgaard som løpsleder, speaker og premieutdeler, var strålende førnøyd med oppslutningen, og ikke minst at en rekke av landets beste langdistanseløpere med Karoline Bjerkeli Grøvdal i spissen, hadde tatt turen til Ringerike.

- Vi har økt deltakertallet med 30 siden i fjor, og når Karoline velger å gjøre den siste testen før EM-starten på 5.000 meter om noen dager her, har vi grunn til å smile, sier Kvisgaard.

Han synes også det er positivt at så mange lokale tar på seg løpsutstyret og kjenner på formen en uke før distriktets store løpsfest, Ringeriksmaraton.

- Det er gledelig å se den store aktiviteten, legger han til.

- Kommer tilbake

Grøvdal likte både løypa og rammen rundt Hytteplantesten.

- Jeg var ute etter en gjennomkjøring med nummer på brystet før jeg drar til EM, og da passet det perfekt med en tur fra Oslo til Hønefoss. Det var min første start her, og jeg likte meg så godt at jeg ganske sikkert kommer tilbake. Uansett er jeg klar for Hytteplanmila i høst. Jeg må jo forsvare rekorden min fra i fjor, sier landets beste kvinnelige langdistanseløper, etter utklassingen av konkurrentene på Eggemoen.

Beste lokale løper i dameklassen ble Ida Marie Dahl fra Ringerike. Hun kom i mål 2.26 minutter bak vinneren.

Ingen ny herrerekord

I herreklassen ble det klar seier til Lillehammers Gishe Abdi Wako. Han slo Johannes Alnes fra Bækkelaget med 12 sekunder, men var 19 sekunder bak løyperekorden i klassen.

Gledelig tredjeplass ble det til Tom Erik Lukkedal fra Ringerike. Han var 20 sekunder bak vinneren, og strålende fornøyd med pallplass.

- Jeg fikk er greit svar på at formen er bra. Fremgangen har vært god i sommer, og nå ser jeg fram til å løpe 5.000 meter i NM på Jessheim 22. august, sier 34-åringen fra Hole, som vartet opp med en skikkelig sluttspurt på Eggemoen og sikret tredjeplassen med en meters margin.

Ung, personlig rekord

Vi merket oss også mange svært unge jenter og gutter som løp fort.

9-åringen Jørgen Bukten passerte målstreken i stor fart og kunne etterpå fortelle at han var veldig sliten, men at han hadde perset!

- Jeg løp på 22:33. Det er ett minutt raskere enn i fjor, kom det stolt fra den kjappe karen.

Imponerte stort gjorde 13-åringen Ane Mobakken fra Lillomarka. Hun prestert å bli nummer fire totalt av de 72 som fullførte i dameklassen, og løp de fem kilometerne på 18:32.

Kommentarer til denne saken