Gå til sidens hovedinnhold

Klart for kunstisbane på Jevnaker

Artikkelen er over 10 år gammel

Kunstis før jul i 2011

Jevnaker IF skøyter har fått på plass både økonomi og nødvendige godkjenninger for å bygge kunstisbane for hurtigløp på Jevnaker stadion. - Vi håper å kunne åpne anlegget om et drøyt år, sier Morten Haugli i JIF skøyter.

Jevnaker Idrettsforenings skøytegruppe har jobbet med planene om en kunstisbane i flere år. Nå ser det endelig ut til at planene kan realiseres, og at anlegget kan stå ferdig til bruk høsten 2011.

- Ja, vi har et godt håp om at den nye banen kan åpnes i JIFs jubileumsår. Vi har allerede gjort mye av grunnarbeidene på stadion, og det meste skal være klart til å legge fryserørene når den sluttgodkjenningen kommer fra kommunens folkevalgte forhåpentligvis på den første kommunestyremøtet etter ferien, sier Morten Haugli.

Jubileum

Han er skøytegruppas talsmann og leder for prosjektet, og har vært med i idrettslagets arbeidsgruppe som har stått på i mange år for å få til en kunstisbane i hadelandsbygda med de rike og lange skøytetradisjonene.

- Det har tatt tid, men nå tror jeg vi kan konstatere at løsningen er like rundt hjørnet og at banen kan være en realitet neste høst. Fremdriftsplanen er at de første skøyteskjærene skal kunne tas i god til før jul i 2011. Det passer jo ekstra fint i og med at idrettsforeningen vår runder år - og hva kan være bedre som jubileumspresang enn en moderne kunstfrossen skøytebane i en bygd med så rike tradisjoner for hurtigløpssporten? spør Haugli.

Overskuddsvarme

Grunnarbeidene er altså allerede utført, og bevilgningene fra stat, fylke og kommune er på plass. Det eneste som mangler er det såkalte sluttvedtaket fra Jevnakers folkevalgte. Men i følge Haugli er kommunstyrets godkjenning en formalitet.

- Ja, alt bør gå vår vei nå, og jeg ser ingen grunn til at noe skal komme i veien for bygging og åpning neste år. Et ekstra pluss i dette prosjektet er at overskuddsvarmen fra isproduksjonen skal brukes til oppvarming av blant annet skoler og idrettshaller i området. Det er viktig i en tid hvor vi er ekstra opptatt av miljø og sunn ressursbruk, sier Morten Haugli.

Den nye kunstisbanen på Jevnaker vil bli et regionanlegg for Hadeland, og banen er kostnadsregnet til 20 millioner kroner.