Gå til sidens hovedinnhold

Klare for sesongstart

Artikkelen er over 12 år gammel

Åtte lag fra Hønefoss basketballklubb er godt forberedt til de første seriekampene om noen dager. Nylig var flesteparten av spillerne samlet til klubbkveld.

- Vi prøver å ha klubbkvelder som dette en gang i måneden, sier Tomas Johansen i HBBK. Da Ringerikes Blad var innom var 30-40 basketspillere i alle aldre på plass på Veienmarka ungdomsskole, og i tillegg til basketspill i forskjellige varianter var det mulig å få kjøpt alt fra nye drakter til DVD-er fra NBA.

Åtte lag fra HBBK stiller i seriespill i år. For fire av lagene har klubben valgt å satse på Osloserien fremfor Buskerudserien.

- To jentelag, et juniorlag og et seniorlag stiller i Oslo. Det er bedre matching, og da tåler vi å tape noen kamper, sier trener Jens Otto Fredriksen.

- Nivået er høyere i Oslo. Det er ikke bare moro å stille til kamp i Buskerud og vite at du vil vinne med 50-60 poeng. Da er det bedre å gå på et tap her og der, mener Johansen og Fredriksen.

Seniorlaget for menn i HBBK spilte i Buskerudseriens 2. divisjon i fjor. I år satser de i Oslo, og må dermed begynne fra bunnen av i 6. divisjon. Men Johansen er likevel ikke i tvil om at dette er en riktig satsing.

- Kanskje kan vi spille oss opp i 3. divisjon etter hvert. Det vil bety et bedre kamptilbud, mener han.

I likhet med seniorene spiller juniorlaget i Oslo i år.

- Det er et seriøst satsende lag, hvor flere har vært på samlinger for uttak til landslag, sier Jens Otto Fredriksen.

Rekrutteringen til klubben er stabil.

- Vi opprettholder åtte lag. Vi mister noen spillere her og der, men får også nye, sier Johansen.

Han opplyser at klubben satser på å rekruttere unge spillere gjennom "let's play-prosjektet".

- Det er et samarbeid med SFO på skolene, og åtte-ni skoler har vært med på aktivitetene. Vi skal i gang med dette i løpet av et par uker. Responsen både fra skole og trenere har vært veldig positiv, sier han.

I løpet av klubbkvelden finner vi en gjeng med unge spillere under en av basketkurvene. Laget som spiller i årsklasse 94 er forberedt på ny sesong.

- Vi satser mye, og håper å bli best mulig, sier spillerne optimistisk.

De har to fellesøkter i uka, men det blir mer baskettrening enn som så.

- Vi spiller en del på fritida og på skolen, sier de.

Innsatsen i fjorårets serie beskriver spillerne som "grei".

- Vi rykket i hvert fall ikke ned, konstaterer en av dem, og slår fast at ambisjonene for årets sesong er høyere.

Trenere for laget er flere av de eldre spillerne i klubben. Det er en ordning spillerne på 94-laget synes fungerer bra. Tomas Johansen sier at dette er en løsning som brukes for flere av lagenes del.

- Vi kunne nok hatt flere trenere for yngre lag. Vi har dekket behovet vårt, men er avhengige av at de eldste spillerne trener de yngste, sier han.

Osloserien starter opp 18. oktober, og i løpet av måneden er alle lagene i HBBK i gang med seriespillet.