Kjørte fra konkurrentene

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

De lokale gokartkjørerne fra NAF Motorsport Ringerike imponerte med gnistrende kjøring i Sommercupen på Eggemoen mandag. Marius Aasen (14) vant finalen i den største klassen og Kristoffer Fagertun (15) vant klasse mini.

DEL

Jubelen var stor da to av distriktets gokartkjørere kjørte inne til suverene seirer i sine klasser i den store Sommercupen som samler alle de beste utøverne i ungdomsklassene i denne populære motorsporten.

Marius Aasen lå i teten fra start i sin klasse, men måtte kjempe knallhardt før han fikk føringen. Men da var det ingen som kunne nekte den lovende Hønefoss-gutten seieren på hjemmebane.

- Det er alltid litt ekstra å vinne et så stort stevne på Eggemoen. Alle de beste er jo med og i dag var de nok ekstra gira på å slå meg etter som jeg også vant det første løpet i Sigdal søndag. Derfor er jeg ekstra fornøyd med kjøringen min og at jeg vant igjen. Nå skal jeg gi alt i de to siste løpene for å ta sammenlagtseieren, sier Marius med et stort smil, og avslører at humøret er på topp etter den flotte innsatsen på den krevende banen.Kristoffer Fagertun kjører i den nest øverste klassen, mini, og var enda mer suveren enn lagkameraten. Jevnaker-gutten vant alle sine heat og var langt foran de andre da han passerte mållinjen.

- Jeg hadde satt meg som mål å vinne her på Eggemoen. Fikk en god start og tok ganske enkelt teten. Etterpå hadde jeg bra kontroll og det var bare å være konsentrert og kjøre taktisk. På slutten fikk jeg en ganske stor ledelse som holdt til mål, sier Kristoffer.Han ble nummer to i Sigdal, men med seieren mandag tok han ledelsen sammenlagt.

- Nå satser jeg på å holde på den i de to gjenstående konkurransene. Det hadde vært kjempegøy å stå på toppen av pallen etter det siste løpet i Trøgstad og vinne sammenlagt, sier Kristoffer med et stort seiersglimt i øyet!

I den lavest konkurranseklassen, micro, var også lokale kjørere med i seierskampen. Men Sondre Berg Fladaas og Sander Joakim Sletten, begge fra NAF Motorsport Ringerike, var uheldige i de innledende heatene på grunn av uhell og måtte ta til takke med dårlige startspor i finalen. Likevel imponerte begge og kjørte inn til fjerde- og femteplasser i klassen.

I tillegg til Aasens seier i den største klassen, Yamaha, ble Glenn Andre Fossen fra arrangørklubben NAF Motorsport Ringerike nummer fire og Karin Elise Fossen fra NMK Hønefoss nummer fem etter meget god kjøring.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags