Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte fra konkurrentene

Artikkelen er over 15 år gammel

De lokale gokartkjørerne fra NAF Motorsport Ringerike imponerte med gnistrende kjøring i Sommercupen på Eggemoen mandag. Marius Aasen (14) vant finalen i den største klassen og Kristoffer Fagertun (15) vant klasse mini.

Jubelen var stor da to av distriktets gokartkjørere kjørte inne til suverene seirer i sine klasser i den store Sommercupen som samler alle de beste utøverne i ungdomsklassene i denne populære motorsporten.

Marius Aasen lå i teten fra start i sin klasse, men måtte kjempe knallhardt før han fikk føringen. Men da var det ingen som kunne nekte den lovende Hønefoss-gutten seieren på hjemmebane.

- Det er alltid litt ekstra å vinne et så stort stevne på Eggemoen. Alle de beste er jo med og i dag var de nok ekstra gira på å slå meg etter som jeg også vant det første løpet i Sigdal søndag. Derfor er jeg ekstra fornøyd med kjøringen min og at jeg vant igjen. Nå skal jeg gi alt i de to siste løpene for å ta sammenlagtseieren, sier Marius med et stort smil, og avslører at humøret er på topp etter den flotte innsatsen på den krevende banen.Kristoffer Fagertun kjører i den nest øverste klassen, mini, og var enda mer suveren enn lagkameraten. Jevnaker-gutten vant alle sine heat og var langt foran de andre da han passerte mållinjen.

- Jeg hadde satt meg som mål å vinne her på Eggemoen. Fikk en god start og tok ganske enkelt teten. Etterpå hadde jeg bra kontroll og det var bare å være konsentrert og kjøre taktisk. På slutten fikk jeg en ganske stor ledelse som holdt til mål, sier Kristoffer.Han ble nummer to i Sigdal, men med seieren mandag tok han ledelsen sammenlagt.

- Nå satser jeg på å holde på den i de to gjenstående konkurransene. Det hadde vært kjempegøy å stå på toppen av pallen etter det siste løpet i Trøgstad og vinne sammenlagt, sier Kristoffer med et stort seiersglimt i øyet!

I den lavest konkurranseklassen, micro, var også lokale kjørere med i seierskampen. Men Sondre Berg Fladaas og Sander Joakim Sletten, begge fra NAF Motorsport Ringerike, var uheldige i de innledende heatene på grunn av uhell og måtte ta til takke med dårlige startspor i finalen. Likevel imponerte begge og kjørte inn til fjerde- og femteplasser i klassen.

I tillegg til Aasens seier i den største klassen, Yamaha, ble Glenn Andre Fossen fra arrangørklubben NAF Motorsport Ringerike nummer fire og Karin Elise Fossen fra NMK Hønefoss nummer fem etter meget god kjøring.