Gå til sidens hovedinnhold

Kåret til årets entusiast

Artikkelen er over 11 år gammel

- Det er klart jeg synes det var veldig stas, sier Svein Roger Eriksen, etter å ha fått prisen i helgen.

Prisen ble overrakt under en trenersamling i helgen, og Svein Roger Eriksen innrømmer at han ikke var helt uforberedt.

- På lørdag ble jeg bedt om å komme på trenersamlingen. Jeg hadde vel fått et nyss om at det var en prisutdeling på gang, forteller han.

Og at Norges basketballforbund finner ham verdig til en slik pris er selvsagt moro.

- Det er klart det var veldig ålreit. Samtidig tenkte jeg jo at det er andre som hadde fortjent prisen mer, sier han.

En av de Svein Roger Eriksen tenkte på i den sammenhengen var Johan Salkjelsvik fra Bergen.

- Da han fikk hedersprisen like etterpå, passet det veldig bra. Jeg fortalte ham at "du fortjente denne prisen mer enn meg", sier Svein Roger.

Han har vært sentral i Hønefoss basketballklubb siden oppstarten i 1986, men før den tid var han med på å legge grunnlaget for klubben. Blant annet ved å starte opp skolecupen i basketball.

- Å være med på dette har gitt mange gleder, og vi har jo lyktes med mye. Vi fikk fram gode lag ganske raskt etter at klubben ble stiftet, og det har vært fine opplevelser. I tillegg har det vært moro å få spillerne våre med på landslag, forteller han.

- Men det viktigste er å se at vi har det ålreit sammen. Engasjementet i klubben gir meg mulighet til å holde kontakten med barn og ungdom, sier Eriksen.

De første årene i klubben hadde han med sine egne barn som spillere.

- Det var et ordentlig familieprosjekt en stund. Nå er det litt annerledes, men veldig ålreit likevel. Basketball har gitt meg mye spenning, og mange gode opplevelser, sier han.

Selve prisen synes han tar seg godt ut i hylla hjemme på Begnamoen.

- Det er jo rett og slett en veldig fin pris. Og det betyr mye for meg at den kommer fra basketballforbundet, som organiserer basketball i hele Norge, sier Svein Roger Eriksen.